Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie play-offs: FC Twente – sc Heerenveen

Eredivisie play-offs: FC Twente – sc Heerenveen

In Enschede strijden FC Twente en sc Heerenveen zondagmiddag voor een plekje in de finale van de Eredivisie play-offs. Alleen de winnaar maakt nog kans om volgend seizoen Europees voetbal te gaan spelen. Twente heeft het thuisvoordeel en staat op een 2-1 voorsprong, maar Heerenveen kan zonder druk gaan voetballen. Sporttribune blikt vooruit op FC Twente – sc Heerenveen.

Statistieken FC Twente – sc Heerenveen

Woensdag 31 mei werd de heenwedstrijd gespeeld. In het Abe Lenstra stadion te Heerenveen kwamen de gasten uit Enschede na 19 minuten op een 1-0 voorsprong. Vaclav Cerny wist met een prachtige treffer het bal te openen.

De thuisclub was even de kluts kwijt, maar wist zich gedurende het duel te herpakken. Vlak voor de pauze scoorde Thom Haye de gelijkmaker, waardoor beide clubs met een 1-1 stand de kleedkamers opzochten. Na de thee bleek Twente toch de sterkste al moesten de Tukkers wachten tot de blessuretijd voordat ze weer op voorsprong kwamen. Manfred Ugalde maakte de 1-2 en bepaalde daarmee tevens de eindstand.

Manfred Ugalde (FC Twente): “Het wordt een moeilijke wedstrijd”

FC Twente staat er dus goed voor voorafgaand aan deze play-offs return. Trainer Ron Jans heeft er alle vertrouwen in en dat geldt ook voor zijn spelers. Matchwinner Manfred Ugalde vertelt voor de camera van FC Twente TV dat hij uitkijkt naar zondag. “Het wordt een moeilijke wedstrijd, maar in ons eigen stadion spelen we altijd goed met de steun van onze fans wordt het sowieso een hele mooie wedstrijd.”

“We moeten zondag ook winnen”

Ugalde is uiteraard blij met de 2-1 voorsprong die Twente heeft, maar benadrukt ook dat ze er nog lang niet zijn. “Dit is nog geen finishlijn. We hebben een goede wedstrijd gespeeld in Heerenveen, maar we moeten zondag ook winnen.”

Kees van Wonderen (sc Heerenveen): “We hadden FC Twente flink in onze greep”

Hoewel alles in het voordeel lijkt van FC Twente, blijft sc Heerenveen trainer Kees van Wonderen strijdbaar. Op de clubwebsite blikt hij vooruit op de zware opgave in Enschede. “Van alle uitwedstrijden in dit seizoen tegen de top-vijf hebben we vier keer niet verloren. We hebben wapens in de ploeg, die het andere teams lastig kunnen maken”, aldus de trainer, die stelt dat de wedstrijd van donderdagavond moeilijk te analyseren is. “In de eerste helft hadden we het lastig, maar het lukte ons om dat om te draaien. We kwamen terug in de wedstrijd. In de tweede helft had ik het gevoel dat we ze flink in de greep hadden, zonder dat we echt veel kansen creรซerde. Maar waar ligt het dan aan dat het beeld veranderde, kwam dat omdat Twente terugzakte of omdat wij de schroom van ons afgooiden?”

“Voor hetzelfde geld gaat ‘ie binnenkant van de paal”

Op de clubwebsite vervolgt Van Wonderen zijn verhaal, waarbij hij ook nog aangeeft het strijdplan niet om te zullen gooien. “Wij hadden ook kansen op de winst. Op bepaalde momenten hadden we Twente gewoon in onze greep. Die bal op de paal is natuurlijk onze grootste kans geweest. Voor hetzelfde geld gaat ‘ie via de binnenkant van de paal en win je ‘m. Nu verlies je de wedstrijd zelfs nog, waardoor je toch een soort kater hebt.”

Wanneer is FC Twente – sc Heerenveen

De return in de play-offs van de Eredivisie tussen FC Twente en sc Heerenveen wordt op zondagmiddag om 14:30 uur gespeeld in de Grolsch Veste te Enschede. De Tukkers zien dit seizoen in eigen huis nog ongeslagen. Houden ze dat ook zondag vol of gaat Heerenveen stunten met een finaleplaats door Twente in eigen stadion te verslaan?

Volg de ontknoping van de play-offs vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuwskanaal waar je elke dag nieuwe voorbeschouwingen en interviews met de voetballers en/of trainers leest.

Speel nu bij BetCity en ontvang een โ‚ฌ20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust ยฉ Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie