Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Competitieduel FC Twente – sc Heerenveen

Competitieduel FC Twente – sc Heerenveen

Op zaterdag 4 maart wordt in de Grolsch Veste te Enschede het competitieduel FC Twente – sc Heerenveen gespeeld. Beide ploegen zitten op de koers voor de play-offs. Winst gaat voor zowel Twente als Heerenveen de deur naar Europese voetbal een stuk verder openzetten. Sporttribune blikt vooruit op deze Eredivisie wedstrijd uit de 24e speelronde van het seizoen 2022 – 2023!

Statistieken FC Twente – sc Heerenveen

Van de laatste vier duels die Twente speelde, gingen er wel drie verloren en in totaal werd slechts één van de laatste zeven wedstrijden omgezet in een overwinning. Toch moet sc Heerenveen er zeker niet vanuit gaan dat het een makkelijke avond zal krijgen in Enschede. Twente is op PSV na de best presterende thuisploeg van de Eredivisie met negen zeges uit elf wedstrijden.

De Friezen verloren vijf van de laatste zes wedstrijden in competitieverband en hebben in 2023 enkel gewonnen van de twee clubs waartegen het een derby speelt: SC Cambuur en FC Groningen. Vorige week stond Heerenveen nog lang op voorsprong tegen RKC en was er na een uur spelen nog geen vuiltje aan de lucht, maar ging het uiteindelijk nog met 1-4 onderuit. Het feit dat Heerenveen dit weekend niet in het eigen Abe Lenstra Stadion speelt, hoeft helemaal geen nadeel te zijn. Heerenveen verzamelde dit seizoen immers meer punten in uitwedstrijden dan in thuisduels: 16 punten thuis tegenover 14 punten uit.

Ron Jans (trainer Twente): “Misschien spelers te lang vertrouwen gegeven”

FC Twente lijkt de laatste weken de weg een beetje kwijt en voorzichtig valt het woord crisis al in Enschede. Trainer Ron Jans hoopt dan ook vurig op verbetering in het thuisduel tegen Heerenveen. “Ik geef spelers heel lang vertrouwen. Misschien heb ik sommige spelers te lang vertrouwen gegeven. Je wil door en je wil het seizoen heel goed afmaken.”

“We moeten dit gaan omdraaien”

“Dat doe ik met degenen waar ik op kan bouwen. Je mag zoveel fouten maken als je wil, maar je moet wel presteren en je taken uitvoeren. We moeten dit gaan omdraaien. Daar heb je ontzettend veel opofferingsvermogen, instelling en strijd voor nodig.”

Kees van Wonderen (trainer Heerenveen): “Kansen gehad om te winnen”

Ook in Heerenveen zijn de resultaten de afgelopen weken niet geweldig. Na de bekeruitschakeling van woensdag door Feyenoord kan de focus in Friesland nu volledig op de Eredivisie. Trainer Kees van Wonderen: “Het blijft onbevredigend als je niet wint. Zeker omdat je dichtbij was en ook de kansen wel gehad hebt.”

“Hier kunnen we als ploeg wat mee”

Om na deze analyse ook direct weer verder te kijken, bijvoorbeeld naar zaterdag Twente-uit. “Je ziet aan de andere kant ook wel waartoe je in staat bent tegen de nummer 1 van Nederland die ook goed was. Hier kun je wel wat mee als ploeg.”

Wanneer is FC Twente – sc Heerenveen

De Eredivisie wedstrijd FC Twente – sc Heerenveen staat op de agenda voor zaterdag 4 maart 2023. Beide ploegen zullen om 21:00 uur klaarstaan voor de aftrap. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.

Twente zal vermoedelijk aantreden zonder de geblesseerde Kjolo en Sadilek. Brama en Tyton zijn twijfelachtig bij de Tukkers. De Friezen reizen af naar het oosten zonder Sven van Beek en Andries Noppert. De doelman van Heerenveen en Oranje kampt met een heupblessure. Trainer Kees van Wonderen hoopt nog op een klein wondertje waarbij Noppert tóch kan opdraven in Enschede.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie