Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

FC Twente – Sparta Rotterdam subtopper in Eredivisie

FC Twente – Sparta Rotterdam subtopper in Eredivisie

De wedstrijd FC Twente – Sparta Rotterdam mag met recht een subtopper genoemd worden. Twente is de huidige nummer zes in de Eredivisie, terwijl Sparta momenteel de vijfde positie bezet. Het verschil tussen beide clubs bedraagt voorafgaand aan dit onderlinge duel: รฉรฉn punt. Sporttribune.nl blikt vooruit op Twente – Sparta!

Statistieken FC Twente – Sparta Rotterdam

Het einde van de competitie nadert en dus worden zo langzamerhand de definitieve posities op de ranglijst ingenomen. Dat geldt nog niet voor Twente en Sparta die nog bijzonder dicht bij elkaar staan. De eerste Eredivisie wedstrijd van zondag zal bepalen wie langer in de race blijft voor de vierde plek en wie genoegen zal moeten nemen met een ticket voor de Europese play-offs.ย 

FC Twenteย is door de 1-0 nederlaag tegen FC Utrecht van vorige week voorbijgestreefd doorย Spartaย op de ranglijst en krijgt komend weekend de mogelijkheid om dat te herstellen in een onderling duel met de Rotterdammers. Afgelopen weekend tankte Sparta juist weer een bak zelfvertrouwen door op Spangen met 4-0 te winnen van sc Heerenveen.

Het laatste onderlinge Eredivisie duel vond plaats op 11 november 2022 en eindigde onbeslist. Op Het Kasteel in Rotterdam werd er afgefloten bij een 1-1 eindstand.

Ron Jans (FC Twente): โ€œIk verheug met op duel met Spartaโ€

Ron Jans is begonnen aan zijn afscheidstournee, na dit seizoen is de markante trainer klaar met vak als betaald voetbal hoofdcoach. En dus geniet hij nu nog even volop van de wedstrijden die komen, maar natuurlijk is de wil om te winnen er ook nog steeds. โ€œWe willen ons zondag weer laten zien tegen Sparta Rotterdam. Ik denk dat het zondag een heel mooie intense wedstrijd kan gaan worden. Ik verheug me erop, zeker met ons publiek erachter. Het is elke thuiswedstrijd genieten. We presteren dit seizoen eigenlijk altijd goed in thuiswedstrijden.”

“Elke ploeg heeft het moeilijk in de Grolsch Veste”

Jans begon zijn laatste seizoen als hoofdtrainer met een geweldige serie, maar halverwege dit seizoen kwam de klad erin. Er werden onnodig punten verspeeld en het spel was ook niet om over naar huis te schrijven. De laatste weken is de spirit echter weer helemaal terug in het elftal: “Het allerbelangrijkste is dat wij dat zondag tegen Sparta weer kunnen laten zien. Elke ploeg heeft het moeilijk in De Grolsch Veste. We gaan ervoor om dat ook zondag te laten zien en zodoende Sparta weer in te halen.โ€

Maurice Steijn (Sparta): โ€œWij zijn geen eendagsvlieg”

Sparta Rotterdam maakt een heel goed seizoen door. Trainer Maurice Steijn is dan ook bijzonder trots op zijn jongens en wil met een goed resultaat tegen Twente een begin maken aan een indrukwekkend competitieslot. “We staan veertien punten voor op de nummer negen. Dat we na 29 competitiewedstrijden zelfs vijfde staan, geeft wel aan dat we geen eendagsvlieg zijn.”

Gemakkelijk wordt dat niet, want de Grolsch Veste is geen plek waar uitploegen gemakkelijk winnen. En dan zijn er ook nog de nodige personele problemen bij de Spartanen. Steijn: “Nu vallen er achterin met Bart Vriends en Rick Meissen weer twee centrale verdedigers weg met een blessure. Het piept en het kraakt wel. Ik hoop het zo bij elkaar te houden zoals het nu is, maar er moet niet te veel gebeuren. Twente heeft een aantal goede spelers, maar dat hebben wij gelukkig ook.โ€

Wanneer is FC Twente – Sparta

De Eredivisie wedstrijd FC Twente – Sparta uit speelronde 30 van het seizoen 2022 – 2023 wordt gespeeld op zondag 23 mei en begint om 12:15 uur. Het duel zal worden gespeeld in de Grolsch Veste, het stadion van de Tukkers.

Twente zal het waarschijnlijk moeten doen zonder de geblesseerde Hilgers. Sparta heeft zelfs drie spelers in de ziekenboeg. Meissen (enkelblessure), Vriends en De Guzman (beide geblesseerd) zullen naar verwachting niet in actie kunnen komen als er zondag tegen Twente gespeeld moet worden.

Speel nu bij BetCity en ontvang een โ‚ฌ20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust ยฉ Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie