Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Subtopper FC Twente – Vitesse Arnhem in speelronde acht van Eredivisie

Subtopper FC Twente – Vitesse Arnhem in speelronde acht van Eredivisie

In de Grolsch Veste te Enschede wordt zaterdagavond afgetrapt voor het Eredivisie duel FC Twente – Vitesse Arnhem. Wie wint deze subtopper? Sporttribune.nl blikt vooruit op het duel tussen Phillip Cocu, de nieuwe trainer van Vitesse, en Ron Jans, de succestrainer van de club uit Enschede.

Statistieken FC Twente – Vitesse Arnhem

FC Twente wist tot nu toe iedere thuiswedstrijd die het dit seizoen speelde om wist te zetten in een overwinning. Met een doelsaldo van negen doelpunten voor en slechts één treffer tegen, is het momenteel voor geen enkele club een fijn idee om af te moeten reizen naar Enschede.

Vitesse daarentegen presteert in de eerste weken van het seizoen flink onder de maat. De Arnhemmers hebben in deze week de vertrokken Thomas Letsch weten te vervangen door Philippe Cocu en daarmee hoopt Vitesse weer aan te knopen bij het linkerrijtje. Een uitdaging die tegen FC Twente zeker geen gemakkelijke zal zijn.

Vormpeil

FC Twente begon het seizoen sterk met als hoogtepunt de 2-1 winst op PSV. Maar de afgelopen weken gaat het minder vanzelf in Enschede. Vlak voor de interlandbreak liep Twente tegen een 2-1 nederlaag aan toen het op bezoek ging bij sc Heerenveen. Daardoor ging trainer Ron Jans met flink wat kopzorgen de interlandbreak in en zal de ploeg gebrand zijn om tegen Vitesse weer een goed resultaat neer te zetten.

Vitesse pakte begin september eindelijk weer eens drie punten door met 0-1 te winnen bij FC Groningen. Dat het lek daarmee nog niet boven is, bewees het elftal in de twee wedstrijden daarna. Bij FC Utrecht werd met 1-0 verloren en in speelronde zeven kwam Vitesse in de eigen Gelredome niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Volendam. Maar in Arnhem ging het de afgelopen dagen niet over de resultaat en zelfs niet over de aanstelling van Cocu, maar over het overlijden van clubman”nen Wim de Jongh en Joop Wielheesen.

Ron Jans: “Vitesse wordt geen kampioen”

FC Twente trainer Ron Jans blikt op de site van de club kort vooruit op de komst van de Arnhemse formatie naar de Grolsch Veste: “Vitesse heeft een goede ploeg, maar ze worden geen kampioen. Het is voor beide ploegen belangrijk om na de interlandbreak goed te beginnen. Helaas kampen wij met wat blessures. Daan Rots en Issam El Maach zijn geblesseerd afgehaakt. Dat ziet er niet positief uit voor het duel tegen Vitesse komende zaterdag.”

Phillip Cocu: “Geloof in kwaliteit van de Vitesse selectie”

Nieuwbakken Vitesse leidsman Phillip Cocu gaat met goede moed naar Enschede. “Vitesse is een warme club met sportieve ambities, waar ik als speler prachtige herinneringen heb liggen. Het is voor mij de juiste club op het juiste moment. Natuurlijk komt de club uit een uitdagende situatie en een lastige competitiestart, maar ik geloof in de kwaliteit van de spelers en kijk ernaar uit om met het team en de staf aan de slag te gaan tegen een goede ploeg als FC Twente.”

Wanneer is FC Twente – Vitesse Arnhem

De Eredivisie wedstrijd FC Twente – Vitesse Arnhem wordt op zaterdag 1 oktober gespeeld in de Grolsch Veste te Enschede. Het duel begint om 21:00 uur. De winnaar zet een goede stap in de richting voor een betere klassering, de verliezer zal daardoor een tik krijgen. En spelen ze beide gelijk? Dan zijn er alleen maar verliezers.

Volg alles over de Nederlandse Eredivisie, FC Twente en Vitesse vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl en mis niks van je favoriete betaald voetbalclub!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie