Momenteel jij en 79 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: FC Utrecht – Feyenoord

Eredivisie: FC Utrecht – Feyenoord

Na het WK en feestdagen kunnen voetbalfans nu weer volop genieten van voetbal, want de Eredivisie begint! Er staan in de vijftiende speelronde direct een paar mooie potjes op het programma. Zo komt koploper Feyenoord in de Galgenwaard in actie tegen FC Utrecht. Sporttribune blikt vooruit op FC Utrecht – Feyenoord.

Statistieken FC Utrecht – Feyenoord

Vorig seizoen eindigde FC Utrecht – Feyenoord in een 3-1 overwinning voor de thuisploeg. Feyenoord begon goed en kwam dankzij Sinesterra op 0-1 (45e minuut). Na de rust was het spelbeeld totaal anders en dicteerde FC Utrecht de wedstrijd. Dankzij treffers van Janssen, Sylla en Gustafson (penalty) eindigde het duel hierdoor in een 3-1 zege voor de Domstedelingen.

In de aanloop naar dit eerste Eredivisieduel van 2023 voor beide clubs werden er door zowel Utrecht als Feyenoord oefenduels afgewerkt. FC Utrecht verloor van Servette FC (1-0) en was ook niet opgewassen tegen FC Groningen: 0-3 verlies.

Feyenoord won haar tweede oefenpotjes wel en deed dat beide keren met veel doelpunten. Tegen Go Ahead Eagles werd het 7-4 en drie dagen voor de jaarwisseling werd FC Emmen met 5-0 van het veld geveegd.

Jens Toornstra (FC Utrecht): “Ik heb gevoel dat de focus goed is bij ons”

Jens Toornstra ziet met Feyenoord zijn oude club terug in de Galgenwaard. De 33-jarige middenvelder weet als geen ander hoe Feyenoord speelt. Met de nieuwe trainer langs de lijnen heeft Toornstra vertrouwen in een goed resultaat. “Ik heb wel het gevoel dat we de focus hebben. We gaan ons best doen tegen Feyenoord”, aldus Toornstra.

Michael Silberbauer (trainer Utrecht): “Goed voetbal zien tegen Feyenoord”

Zijn trainer heeft ook een goed gevoel over de kansen voor Utrecht, De opvolger van Thomas Letsch denkt dat de resultaten vanzelf komen als de mindset klopt. Michael Silberbauer: “Ik wil een team zien dat gepassioneerd is, een team dat met energie speelt. Je moet hard werken, dat is de basis. Dat verwacht ik van mezelf en de staf, maar zeker ook van de spelers. En daarnaast wil ik al goed voetbal zien tegen Feyenoord.”

Feyenoord trainer Arne Slot: “Veel vertrouwen gehaald uit eerste seizoenshelft”

Ook Feyenoord kan met een goed gevoel aan de wedstrijd beginnen. De Rotterdammers zijn immers koploper en hebben die eerste plek verdiend dankzij goed en attractief voetbal. Kortom: alle reden voor trainer Arne Slot om uit te kijken naar de tweede seizoenshelft. Slot: “We halen heel veel vertrouwen uit de eerste seizoenshelft. We weten ook dat in de wedstrijden die komen, wij ons beste spel moeten gaan spelen. Ook tegen FC Utrecht moeten we in topvorm zijn om te blijven staan waar we nu staan.”

Arne Slot: “Dun lijntje”

Wel denkt Slot dat zijn elftal optimaal moet blijven presteren, want de hosanna sfeer kan bij één of twee mindere resultaten ook zo weer omslaan. “Ik ben heel tevreden, maar het is een dun lijntje waarop we staan. Die kan ook zomaar breken.”

Wanneer is FC Utrecht – Feyenoord

Het Eredivisie duel FC Utrecht – Feyenoord Rotterdam wordt op zondag 8 januari om 12:15 uur in de Galgenwaard te Utrecht gespeeld.

Ook hebben we nog even snel gekeken naar de analyse en verwachtingen vanuit de voetbalvoorspellen website voetbalgokken.nl. In hun voorbeschouwing voor zondag tussen FC Utrecht – Feyenoord een uitgebreide analyse waarbij we zien dat Feyenoord over de gehele breedte toch gewoon in het voordeel is. Al kan een hervatting van de tweede seizoenshelft in de Eredivisie ook zomaar zorgen voor een verassende uitslag.

Volg deze topper van de vijftiende speelronde en de komende duels van FC Utrecht en Feyenoord vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie