Momenteel jij en 57 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: FC Utrecht – PSV

Eredivisie: FC Utrecht – PSV

In speelronde 22 van de Nederlandse Eredivisie wordt zondagmiddag de wedstrijd FC Utrecht – PSV gespeeld. Utrecht zit in een goede reeks onder coach Silberbauer en PSV wisselt zeer goede prestaties af met mindere wedstrijden. Wat wordt het zondag? Sporttribune.nl blikt vooruit op dit competitie duel in de Domstad.

Statistieken FC Utrecht – PSV

Vorig seizoen eindigde FC Utrecht – PSV in een kleine zege voor de Eindhovenaren. De eindstand van 0-1 werd vastgesteld toen PSV aanvaller Eran Zahavi in de 53e minuut het net achter de Utrecht goalie wist te vinden.

Dit seizoen ontving PSV de Domstedelingen al in het eigen Philips Stadion. Daar hadden de Brabanders, die de carnaval dit weekend even moeten laten voor wat die is, weinig moeite met Utrecht. Het duel werd met 6-1 gewonnen door PSV. Zowel Xavi Simons, als Anwar El Ghazi en Guus Til wisten twee doelpunten te maken in dat duel.

Michael Silberbauer: “PSV is een kampioenskandidaat”

“Ons wacht meteen na de uitwedstrijd bij Vitesse weer een zware klus. PSV is een goede ploeg en een kampioenskandidaat. PSV heeft goeie spelers die het verschil kunnen maken. Je weet dat bij een nieuwe wedstrijd je altijd weer helemaal opnieuw moet beginnen. Dat geldt voor beide teams. We zullen hard moeten werken om drie punten te pakken in dit competitieduel.”

Vol stadion

Silberbauer kijkt daarnaast ook gewoon uit naar de topwedstrijd tegen de Eindhovense formatie. “Ja natuurlijk. Dit zijn de wedstrijden waar je het voor doet. Het is fijn om weer thuis te komen bij onze supporters. We kijken uit naar een vol stadion zondag tegen PSV.”

Ruud van Nistelrooij: “Utrecht-uit is sowieso al lastig genoeg”

PSV trainer Ruud van Nistelrooij gaat van hoge toppen naar diepe dalen. Afgelopen zondag won zijn ploeg met 6-0 van FC Groningen en donderdag ging het in de Europa League weer helemaal mis. Tegen La Liga club Sevilla verloor het met 3-0. “Na de nederlaag tegen Sevilla zijn we ons direct gaan storten op de voorbereiding op Utrecht-uit. Een wedstrijd die sowieso al lastig genoeg is.”

Thorgan Hazard

De wedstrijd in de Europa League zit dus nog in de benen, maar Van Nistelrooij zag genoeg aanknopingspunten om met vertrouwen naar Utrecht af te reizen. Buiten de vijf tot tien minuten waarin de goals vielen was er namelijk niet veel aan de hand. “Het leek wel een soort black-out dat we hadden tegen Sevilla”, aldus Van Nistelrooij. “We moeten lijden en door naar FC Utrecht. Dat doen we zonder Thorgan Hazard. Want hij is naar verwachting enkele weken niet beschikbaar. Hij zal dus ook de wedstrijd van zondag tegen FC Utrecht moeten missen.”

Wanneer is FC Utrecht – PSV

Het competitieduel Utrecht – PSV wordt op zondag 19 februari gespeeld in Stadion Galgenwaard. De aftrap zal worden verricht op het klassieke voetbaltijdstip van 14:30 uur.

Volg al het nieuws over de Nederlandse Eredivisie, FC Utrecht en PSV Eindhoven vanaf de eerste rang via het online stadionstoeltje dat we speciaal voor jou gereserveerd hebben op Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie