Momenteel jij en 81 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie FC Utrecht – NEC Nijmegen

Eredivisie FC Utrecht – NEC Nijmegen

Het Eredivisie duel FC Utrecht – NEC Nijmegen vormt op vrijdag 16 september de opening van de zevende speelronde in de Nederlandse competitie. Het vrijdagavond duel in Stadion Galgenwaard begint om 20:00 uur. Wie stapt er anderhalf uur later als winnaar van het veld af? Of houden beide ploegen elkaar in evenwicht. Sporttribune blikt vooruit op Utrecht- NEC.

Statistieken FC Utrecht – NEC Nijmegen

FC Utrecht begint dit duel als de nummer acht in de stand van de Eredivisie. De Domstedelingen boekten in de vorige speelronde haar twee zege op rij door met 1-0 te winnen van Vitesse. Utrecht heeft daardoor nu acht punten. NEC staat twee plaatsen lager op een tiende stek. Afgelopen weekend konden de Nijmegenaren één puntje toevoegen aan hun totaal dankzij een 1-1 gelijkspel tegen Fortuna Sittard hebben ze nu zeven punten.

Vorig seizoen eindigde FC Utrecht – NEC in 1-0. De thuisploeg scoorde in de 77e minuut de enige treffer. Matchwinner was de Griekse aanvaller Anastasios Douvikas. Ook toen werd het duel op vrijdagavond gespeeld.

Henk Fraser: “Tegen N.E.C. Nijmegen knokken voor punten”

Na een moeilijke competitiestart lijkt FC Utrecht uit een diep dal te krabbelen. In de laatste twee speelronden werden zes punten behaald, maar volgens FC Utrecht-trainer Henk Fraser zit er meer in zijn team. “We weten wat ons te doen staat. Voetballend kan en moet het nog beter, maar we zijn in elk geval wel strijdbaar. Dat biedt vertrouwen voor de toekomst. We zullen tegen N.E.C. Nijmegen gewoon weer moeten knokken voor drie punten”, vertelt de trainer van FC Utrecht op het digitale huis van de club.

Rogier Meijer: “FC Utrecht één van de mooiste uitwedstrijden”

N.E.C. Nijmegen-trainer Rogier Meijer heeft ook nog wat punten om aandacht aan te besteden voordat zijn ploeg naar Utrecht reist. “Utrecht-uit was vorig jaar qua sfeer en beleving de mooiste uitwedstrijd van het seizoen. Na afloop zeggen we dan ook tegen elkaar in de bus hoe geweldig ons uitvak weer was. Ze komen altijd boven de andere supporters uit. Dat is echt uniek en het helpt ons enorm tijdens wedstrijden”, besluit trainer Meijer die wel twee basiskrachten moet missen in Utrecht: Bruijn en Kramer zijn voor lange tijd uit de roulatie door blessures.

Wanneer is FC Utrecht – NEC Nijmegen

De Eredivisiewedstrijd wordt gespeeld op vrijdag 16 september om 20:00 uur in de Galgenwaard te Utrecht. Welke ploeg wint dit duel? Volg het allemaal vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl en mis niks van de wedstrijden in de Nederlandse Eredivisie!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie