Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Speelronde 13 Eredivisie: FC Volendam – Feyenoord

Speelronde 13 Eredivisie: FC Volendam – Feyenoord

In de dertiende speelronde van de Eredivisie staat het duel FC Volendam – Feyenoord gepland. Met nog slechts twee speelronde voordat de winterstop begint, is het aftellen richting het WK. Met name voor Feyenoord doelman Justin Bijlow is het van belang een goed vormpeil te tonen, ook tegen Volendam. De thuisploeg zal echter graag de bal achter Bijlow willen zien en dus belooft het een mooie pot te worden aan de Dijk! Sporttribune blikt vooruit.

Statistieken FC Volendam – Feyenoord

De laatste keer dat beide clubs tegenover elkaar stonden is alweer een tijdje geleden. In 2009 kwamen de Rotterdammers voor het laatst naar het Noord-Hollandse vissersdorp. De thuisploeg hield knap stand en wist zelfs drie punten te pakken door met 2-1 te winnen.

Afgelopen weekend gaf Volendam in de wedstrijd bij tegenstander AZ Alkmaar ook goed partij. Mede dankzij een snelle rode kaart bij AZ wist Volendam de nederlaag beperkt te houden: 2-1. Feyenoord won afgelopen donderdag met 1-0 van Lazio Roma en plaatste zich daarmee als groepswinnaar voor de achtste finales van de Europa League. De Rotterdammers leven dan ook op een roze wolk in de aanloop naar het duel tegen het ‘andere Oranje’.

Wim Jonk (trainer FC Volendam): “Nog veel werk te doen voor Feyenoord”

Voor FC Volendam trainer Wim Jonk is het zaak om de ploeg dit seizoen te behouden voor de Eredivisie. Handhaving is dan ook het toverwoord aan de Dijk. Wedstrijden tegen Feyenoord zijn niet ideaal om punten te pakken en te stijgen op de ranglijst. Echter als er wel een punt of meer gepakt wordt, dan kan daarmee een bonus worden binnengehaald ten opzichte van de andere degradatiekandidaten. Jonk beseft echter dat dit in de huidige vorm erg lastig gaat worden: “We hebben nog heel veel werk te doen voordat we zondag tegen Feyenoord spelen. We weten dat we een kleine beurs hebben, maar misschien is er iets mogelijk.”

Hoop

Bij Jonk en FC Volendam is er goede hoop dat de club het dit jaar gaat redden in de Eredivisie. De winterstop is voor de club een moment om de evalueren en vooruit te kijken naar de tweede seizoenshelft. Natuurlijk is er eerst nog Feyenoord, maar dat wordt waarschijnlijk te kort dag om echt iets te veranderen. “In die winterstop moeten we blijven werken aan de details. Steeds krijgen we een klap. Het gaat er nu om hoe sterk we als team zijn. Als we tegen Feyenoord al laten zien dat we hard willen werken en alles willen geven, dan zetten we nu al een belangrijke stap voor de rest van het seizoen.”

Arne Slot (trainer Feyenoord Rotterdam): “Zondag wacht FC Volendam alweer”

Feyenoord coach Arne Slot beleefde donderdagavond in de eigen Kuip een geweldige avond. Er werd met 1-0 van Lazio Roma gewonnen en doordat Sturm Graz verloor, gingen de Rotterdammers als groepswinnaar door naar de achtste finales van de Europa League. Slot: “Deze overwintering is bijna gelijkwaardig aan bereiken Conference League finale vorig seizoen. Maar zondag wacht FC Volendam alweer. Het grote nadeel van zoveel wedstrijden spelen, is dat je vaak maar heel weinig tijd hebt om van dit soort bijzondere prestaties te genieten.”

Bananenschil

Slot weet dat na een geweldige Europa League avond de knop omzetten richting Volendam lastig kan zijn, maar verwacht van zijn team wel maximale inzet. Alweer. Want de competitie is voor Feyenoord ook enorm belangrijk. Slot: “Elke tegenstander kan een mogelijke bananenschil zijn. Als winnen makkelijk was, zou iedereen het wel doen.”

Wanneer is FC Volendam – Feyenoord Rotterdam

De Eredivisie wedstrijd FC Volendam – Feyenoord wordt op zondag 6 november gespeeld aan de Dijk in Volendam. Het duel in het Kras Stadion begint om 14:30 uur.

Volg via Sporttribune.nl al het voetbalnieuws over de Nederlandse Eredivisie, FC Volendam en Feyenoord Rotterdam vanaf de eerste rij! Check de website voor dagelijkse nieuwsberichten over het nationale en internationale voetbal.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust Β© Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie