Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Europa League: FC Zurich – PSV Eindhoven

UEFA Europa League: FC Zurich – PSV Eindhoven

Op donderdag 6 oktober gaat PSV proberen de eerste drie punten te pakken in de Europa League. PSV speelde tot nu toe slecht één duel in dit Europa League seizoen omdat het duel tegen Arsenal werd afgelast. De Londense ploeg kon niet spelen vanwege het overlijden van Queen Elisabeth. Nu komt PSV dus wel in actie. Sporttribune blikt vooruit op FC Zurich – PSV.

Statistieken FC Zurich – PSV Eindhoven

Geen H2H statistieken dit keer, want beide clubs spelen donderdag voor eerst tegen elkaar. Wel kijken we naar de competitieresultaten van afgelopen weekend. FC Zurich speelde afgelopen weekend in de Zwitserse competitie de topper tegen Grasshoppers. Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel. Hierdoor is Zurich nog altijd zonder zege in de Zwitserse Super League. Die competitie is nu negen wedstrijden onderweg en FC Zurich staat met drie punten laatste.

Zo slecht als Zurich is PSV niet aan het seizoen begonnen, maar afgelopen zaterdag bereikte de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij wel een absoluut dieptepunt door in de Nederlandse Eredivisie redelijk kansloos met 3-0 te verliezen bij SC Cambuur Leeuwarden.

Ruud van Nistelrooij: “Overwintering in Europa League is onze doelstelling”

Ruud van Nistelrooij kon wel door de grond zakken in Leeuwarden, maar weet ook dat de rug weer snel gerecht moeten worden, want FC Zurich wacht donderdag alweer. “En dat is de kampioen van Zwitserland”, zo weet Van Nistelrooij. “We gaan ons weer maximaal voorbereiden, zoals we dat altijd doen. Wij hebben de doelstelling om te overwinteren in de Europa League, dus dan moeten we bij de eerste twee eindigen en dan is winst tegen FC Zurich eigenlijk wel noodzakelijk. Zeker na de wedstrijd tegen Cambuur is winst wel heel welkom.”

Wanneer is FC Zurich – PSV Eindhoven

De UEFA Europa League groepswedstrijd FC Zurich – PSV wordt op donderdag 6 oktober gespeeld en begint om 18:45 uur. Zurich begint als de nummer vier en laatst aan dit duel. Ook in de Zwitserse competitie staan ze helemaal onderaan. Daar hebben ze nog drie punten dankzij drie gelijke spelen, in de Europa League staat de teller nog op nul punten voor de Zwitsers.

PSV heeft één punt en heeft ook nog maar één wedstrijd gespeeld. Dat duel tegen Bodo/Glimt werd gespeeld in het Philips Stadion en eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie