Momenteel jij en 79 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Halve finale KNVB beker: Feyenoord – Ajax

Halve finale KNVB beker: Feyenoord – Ajax
Poll

Wie wint Feyenoord - Ajax?

100%
0%

De tweede halve finale in het TOTO KNVB bekertoernooi is de kraker Feyenoord – Ajax. Wie wint deze onvervalste Rotterdam – Amsterdam clash en plaatst zich voor de finale op 30 april? Een heerlijk affiche, met een hoge inzet: de bekerfinale in De Kuip. Sporttribune.nl blikt vooruit op deze beker Klassieker Feyenoord Rotterdam – Ajax Amsterdam!

Statistieken Feyenoord – Ajax

Beide ploegen kwamen enkele weken geleden ook al tegen elkaar in actie. Toen in de Eredivisie. Dit competitieduel werd gewonnen door Feyenoord dat in Amsterdam met 2-3 won, nadat Ajax met 2-0 voor had gestaan in de eigen Johan Cruijff Arena. Matchwinner werd Geertruida.

Het was de tweede Klassieker van dit seizoen. De eerste werd in januari van dit jaar gespeeld en eindigde in een 1-1 gelijkspel. Feyenoord kwam toen op voorsprong, leek te gaan winnen maar een dwarrelkopbal van Davy Klaassen bezorgde Ajax alsnog een punt.

Arne Slot: “Feyenoord – Ajax is een geweldige beker affiche”

Feyenoord is nog op drie fronten actief. De ploeg van trainer Arne Slot kan kampioen worden in de Eredivisie, speelt volgende week de kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma en kan de KNVB beker nog winnen. Feyenoord-trainer Arne Slot blikt vooruit: “Dat we in de halve finale van de beker loten tegen Ajax betekent weer een zware wedstrijd erbij in ons toch al volle programma, maar aan de andere kant is dit voor beide clubs ook een geweldig affiche voor ons eigen publiek in onze eigen Kuip. Ik heb veel vertrouwen in deze ploeg”, zegt trainer Slot in zijn voorbeschouwing op deze Feyenoord – Ajax editie.

Orkun Kökcü: “We zijn klaar voor woensdag”

Feyenoord-speler Orkun Kökcü is klaar voor de eerstvolgende wedstrijd in de halve finale van de KNVB beker tegen Ajax. “We strijden nog mee om drie prijzen. Voor elke prijs willen we het hoogst haalbare, dus ook in de beker. We zijn klaar voor woensdag”, zegt de aanvoerder van Feyenoord.

John Heitinga: “We moeten heel goed zijn tegen Feyenoord”

In de Eredivisie verloor Ajax Amsterdam twee weken geleden in de Johan Cruijff Arena met 2-3 van Feyenoord. Ajax-trainer John Heitinga weet wat er beter moet om in de halve finale van de beker wel te winnen van Feyenoord. “Dan moet een aantal dingen veel beter. Feyenoord is een sterk collectief. Ze staan niet voor niets bovenaan, ze hebben een goede ploeg en spelen in Europa. Wij moeten heel goed zijn als we willen winnen in De Kuip. Ik ga ervanuit dat we er klaar voor zijn, we moeten de beste versie van onszelf laten zien. Voor de Klassieker hoef je de batterij niet op te laden”, zo blikt Heitinga vooruit op de klus van woensdag.

Dusan Tadic: “Wij zijn zeker in staat om te winnen tegen Feyenoord”

Ajax-speler Dusan Tadic heeft er zijn eigen kijk op en spreekt veel vertrouwen uit over een goede afloop voor zijn ploeg: “Wij moeten ons gewoon focussen op ons eigen spel. Wij zijn zeker in staat om te winnen tegen Feyenoord. Maar dit is voetbal, een wedstrijd kan twee kanten opvallen”, zo vertelt de Servische aanvaller van de Amsterdammers op het clubkanaal.

Wanneer is Feyenoord – Ajax

De bekerkraker Feyenoord Rotterdam – Ajax Amsterdam wordt op woensdag 5 april gespeeld in Stadion Feyenoord. Het duel in de Kuip wordt om 20:00 uur afgetrapt. Er moet een winnaar komen, dus mocht er na de reguliere speeltijd en de bijgetrokken blessuretijd nog geen verschil zijn gemaakt dan volgt een verlenging. Als daarin ook niet een ploeg op voorsprong kan blijven volgen er penalty’s.

Mis niks van de spectaculaire bekeractie in Nederland en volg het KNVB bekertoernooi vanaf de eerste stadionrij via jouw persoonlijke virtuele tribunestoeltje op Sporttribune.nl! Wie haalt de finale en gaat dus door naar de finale? Doe de poll bovenaan dit bericht!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie