Momenteel jij en 79 anderen op onze sporttribune
Advertentie

De 200ste Klassieker: Feyenoord – Ajax

De 200ste Klassieker: Feyenoord – Ajax

Het is weer tijd voor de enige echte voetbalklassieker van Nederland: Feyenoord – Ajax! Komende zondag neemt koploper Feyenoord in de eigen Rotterdam Kuip het op tegen aartsrivaal Ajax uit Amsterdam, dat momenteel derde staat in de Nederlandse Eredivisie. Wie komt er als winnaar naar voren in de 200ste editie van De Klassieker? Sporttribune blikt vooruit op deze voetbalkraker!

Statistieken Feyenoord – Ajax

In Rotterdam zullen ze snakken naar succes tegen de club uit onze hoofdstad, want in de laatste zes onderlinge ontmoetingen was er telkens winst voor de Amsterdamse club. Op 27 januari 2019 won Feyenoord voor het laatst van Ajax. De club uit zuid sloeg toen direct keihard toe door met 6-2 te winnen.

De tot nu toe laatste editie van de Klassieker vond op 20 maart 2022. Ajax speelde toen thuis en wist ook de drie punten in Amsterdam te houden door met 3-2 te winnen. En dat terwijl ze tot twee keer toe op achterstand waren gekomen. Anthony werd dankzij zijn treffer in de 86e minuut de matchwinner van die uitgave van de Klassieker.

Arne Slot over Klassieker tegen Ajax: “Lekker dat we nu boven Ajax staan”

Feyenoord trainer Arne Slot blikt vooruit op de kraker van zondag en doet dat met veel zelfvertrouwen: “Als je het simpel afleidt aan de stand op de ranglijst, dan denk ik dat wij met een heel goed gevoel de wedstrijd ingaan”, reageert Slot op de persconferentie na het duel met FC Groningen (0-3 winst). “Maar De Klassieker heeft vaak genoeg aangetoond… Nu zou ik bijna een verschrikkelijke opmerking maken, dat zal ik niet doen. Maar het is ook wel eens prettig dat wij ‘m nu spelen in de situatie dat we boven Ajax staan.” 

“We zullen het verschrikkelijk goed moeten doen”

“Het is een wedstrijd waar zóveel emotie bij komt kijken, nu misschien nog wel extra omdat wij het zo goed doen”, vervolgt Slot. “Grote wedstrijden liggen altijd heel dicht bij elkaar, wij zullen het zelf verschrikkelijk goed moeten doen. Al die emoties proberen wij buiten de deur te houden. Maar ik hoop wel dat we in het stadion de steun en de emoties van de mensen voelen. Ik schat in dat wij wel een beetje steun gaan krijgen.”

Ajax trainer Alfred Schreuder: “Ajax wil en moet elke wedstrijd winnen, ook tegen Feyenoord”

Alfred Schreuder is nog altijd trainer van Ajax, maar zijn lot hangt aan een zijden draadje en is misschien wel afhankelijk van de uitkomst van de Klassieker. Toch is Schreuder daar ogenschijnlijk niet mee bezig. Hij wil vooral punten pakken met Ajax en daarmee de titelstrijd openhouden. “Wij willen iedere wedstrijd winnen of dat nou tegen Den Bosch of Feyenoord is. Daar worden we niet nerveus van.”

Geen angst

Bij verlies in Rotterdam bedraagt de achterstand op Feyenoord acht punten. En dat gat kan weleens te groot zijn om nog aanspraak te maken op het kampioenschap: Schreuder: “Wij weten wat er van ons verwacht wordt en als we van onze eigen kracht uitgaan dan is er geen reden om met angst naar Rotterdam af te reizen. Ik vond dat we tegen FC Twente goed georganiseerd gespeeld hebben na die rode kaart voor Rensch. Het begin was slap, dat had ik niet zien aankomen, maar daarna hebben we ons prima hersteld. Als we die lijn doortrekken naar zondag, dan heb ik vertrouwen in een goede afloop.”

Wanneer is de 200ste Klassieker Feyenoord – Ajax

De jubileum editie van de Klassieker zal op zondag 22 januari worden gespeelde in de Rotterdamse Kuip. In Stadion Feyenoord zal om 14:30 uur worden afgetrapt. Bouwt Feyenoord haar voorsprong uit op de concurrentie of brengt Ajax zichzelf terug in de race door te winnen in De Kuip?

Volg al het Nederlandse topvoetbal via Sporttribune.nl en bekijk vanaf de eerste rij wat er allemaal gebeurt in de Nederlandse Eredivisie.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie