Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Europa League: Feyenoord – AS Roma

UEFA Europa League: Feyenoord – AS Roma

Komende donderdag gaan Feyenoord en AS Roma op herhaling! Beide clubs troffen elkaar vorig seizoen in finale van de Conference League. Nu ontmoeten ze elkaar in de kwartfinale van de Europa League. Vorig jaar won AS Roma. Wie wint er dit keer? Sporttribune.nl blikt vooruit op de voetbalkraker Feyenoord – AS Roma!

Statistieken Feyenoord – AS Roma

De Conference League finale 2021 – 2022 werd dus een prooi voor de Italianen van AS Roma. De 1-0 eindstand was een domper op een verder geweldig Europees optreden van Feyenoord. Coach Arne Slot krijgt het vooralsnog ook dit seizoen voor elkaar om goede prestaties neer te zetten in de UEFA Europa League.

De 4-1 overwinning van Feyenoord in de Eredivisie zal zeker helpen bij het toewerken naar deze rematch tegen AS Roma. De Romeinen wisten afgelopen weekeinde in de Italiaanse Serie A met 0-1 te winnen bij Torino en tankte daarmee ook zelfvertrouwen voor de trip naar Rotterdam-Zuid.

Arne Slot: “Er leven wel wat revanchegevoelens”

Vorig jaar speelde Feyenoord in de finale van de Europe Conference League tegen AS Roma. De Rotterdammers verloren de eindstrijd tegen de Romeinen en dat zijn ze in de havenstad nog niet vergeten. Feyenoord-trainer Arne Slot misschien nog wel het minst. “Ja, bij mij leven misschien wel wat revanchegevoelens na die vervelende avond in Tirana en bij de jongens die daar vorig jaar bij waren ook. Maar het zou raar zijn als je voor een kwartfinale in de Europa League extra motivatie nodig hebt. Nu hebben we bovendien bijna een compleet nieuw elftal en gaat het om twee duels, dus dat maakt de situatie weer compleet anders”, aldus Slot.

Santiago Gimenez: “Iedere wedstrijd is nu een finale”

Ook Feyenoord-speler Santiago Gimenez kan niet wachten op de ontmoeting met AS Roma. “Het is zeker een belangrijke wedstrijd. Iedere wedstrijd is nu een finale. We moeten deze wedstrijd naar onze eigen hand zetten en op voorsprong komen omdat we thuis spelen. Ik denk dat AS Roma zal voelen waar De Kuip voor staat”, aldus de spits van de Rotterdamse ploeg.

Jose Mourinho: “We denken als een grote club maar hebben onze limieten”

AS Roma trainer Jose Mourinho maakt zijn team gereed voor een nieuwe ontmoeting met Feyenoord. De coach van de Italiaanse club verwacht geen gemakkelijke wedstrijd in De Kuip. “We hebben niet de grootste selectie en staan in de kwartfinale van de Europa League, dat meer aanvoelt als de Champions League. We willen denken als een grote club, maar hebben een team met limieten”, zegt de trainer van de Nederlandse spelers Rick Karsdorp en Georginio Wijnaldum.

Georginio Wijnaldum: “Ik was zeker niet blij met die loting”

AS Roma-speler Georginio Wijnaldum was niet blij toen Feyenoord uit de koker kwam. “Ik was zeker niet blij met die loting. Of nou ja, het was een gevoel van ja en nee. Feyenoord is een club die ik normaal gesproken support. Nu moeten we dat team uitschakelen. Dat vind ik lastig. Dus nee, liever niet tegen Feyenoord. Aan de andere kant is het wel een mooie wedstrijd om te spelen natuurlijk. Hoe de loting sportief is voor ons? Er zaten in de Europa League nog een paar heel pittige tegenstanders in die koker. En Feyenoord was er daar gewoon één van”, besluit Wijnaldum.

Wanneer is Feyenoord – AS Roma

De UEFA Europa League kwartfinale Feyenoord Rotterdam – AS Roma wordt op donderdag 13 april gespeeld in de Rotterdamse Kuip. Het duel begint om 18:45 uur.

De eerste Europa League-clash tussen Feyenoord en AS Roma staat onder leiding van José María Sánchez. De 39-jarige Spaanse toparbiter is aangesteld door de UEFA om het duel donderdag in goede banen te leiden.

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat Sánchez een wedstrijd van een Nederlandse club fluit in Europees verband. Eerder dit seizoen had de Spaanse arbiter de leiding over de Champions League-confrontatie tussen Ajax en Liverpool, welke in een 0-3 overwinning eindigde voor de Engelsen. Destijds deelde Sánchez geen enkele kaart uit. Volg vanaf de eerste rij op de Sporttribune hoe het dit keer verloopt en mis niks bij Feyenoord – AS Roma!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie