Momenteel jij en 113 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie kraker: Feyenoord – AZ Alkmaar

Eredivisie kraker: Feyenoord – AZ Alkmaar

In de Nederlandse Eredivisie is dit weekend de absolute kraker Feyenoord – AZ Alkmaar. Feyenoord is koploper en AZ staat tweede. De Alkmaarders hebben slechts twee punten minder dan de Rotterdammers. AZ kan dus bij winst de koppositie overnemen. Sporttribune blikt vooruit op deze competitietopper in de Rotterdamse Kuip!

Statistieken Feyenoord – AZ Alkmaar

Feyenoord en AZ speelden op 7 november 2021 voor de laatste keer tegen elkaar in De Kuip. De Rotterdamse ploeg won toen met 1-0 van AZ door een doelpunt van Cyriel Dessers. Begin dat jaar kwam AZ nog winnen in Rotterdam. Op 24 januari werd het 2-3 voor de Alkmaarders.

Afgelopen weekend wist Feyenoord haar competitieduel tegen sc Heerenveen met hangen en wurgen te winnen. In het Abe Lenstra werd het uiteindelijk 1-2 voor de bezoekers uit Rotterdam. AZ had afgelopen week een andere Rotterdamse club op bezoek. Excelsior ging met lege handen naar huis doordat de thuisploeg een heel goede dag kende. AZ won met 5-0, een stand die overigens bij de rust al bereikt was.

Arne Slot: “Feyenoord en AZ zitten heel dicht bij elkaar”

Feyenoord-trainer Arne Slot weet heel goed wat het belang is van deze topper tegen AZ. Hij is dan ook tot op het bot gemotiveerd om hier drie punten te gaan halen, maar beseft ook dat dat niet gemakkelijk gaat zijn. “Het wordt een wedstrijd tussen twee ploegen die heel dicht bij elkaar zitten. Het is een zeer belangrijke wedstrijd voor de ranglijst”, vertelt trainer Slot.

“Een andere speler moet het voor Kökcü gaan invullen”

De trainer van de Rotterdamse ploeg kan in de topper tegen AZ niet rekenen op Orkun Kökcü. De middenvelder van Feyenoord is geschorst door het maximaal aantal behaalde gele kaarten. Trainer Slot moet een vervanger zoeken voor de wedstrijd tegen AZ. “We hebben hem het liefst elke week op het veld staan, omdat hij voor ons een hele belangrijke speler is. Maar ja, hij gaat een keer niet mee doen en dan hebben we een andere speler die het voor hem moet gaan invullen”, analyseert de trainer van Feyenoord.

Marcus Pedersen: “We willen meedoen om de prijzen”

Feyenoord verdediger Marcus Pedersen is één van de belangrijkste spelers bij Feyenoord dit seizoen. Hij is zaterdag weer van de partij en kijkt uit naar de kraker in de eigen Kuip. “We hebben een sterk team dit jaar. We willen meedoen om de prijzen dit jaar. Maar het is te vroeg om over de titel te praten”, aldus de Noorse verdediger.

Pascal Jansen: “Mooie wedstrijd tegen Feyenoord”

AZ Alkmaar werd vorige week door FC Utrecht verslagen in de achtste finale van de KNVB beker (1-2) en dus is kampioen worden in de Eredivisie het doel geworden bij de Alkmaarders. AZ-trainer Pascal Jansen wil dan ook niets liever dan zaterdagavond drie punten pakken in de Kuip. “We hebben het vizier op Feyenoord. Dat belooft een mooie wedstrijd te worden”, verklaart de trainer van AZ.

“Onze jongens kijken er weer naar uit”

AZ leek even de weg kwijt na de bekernederlaag en de 5-5 tegen FC Utrecht. Maar de ploeg knoopte met een duidelijke zege op Excelsior weer aan bij de top. AZ-trainer Jansen is dan ook niet bezig met de koppositie, maar met winnen van punten én zelfvertrouwen: “Dat is aankomende zaterdag onze taak. We weten wat we willen en hoe we dat moeten bereiken. Onze jongens kijken er weer naar uit een prestatie op de mat te leggen. Het is fantastisch werken met die gasten”, aldus trainer Jansen.

Jordy Clasie: “Heerlijk om toppers te spelen”

Jordy Clasie is al heel wat seizoenen bij AZ Alkmaar, maar heeft ook bij Feyenoord gespeeld. Dat de koploper en de nummer twee van de Eredivisie aanstaande zaterdag tegen elkaar strijden vindt de verdediger van de Alkmaarders alleen maar mooi. “Het is heerlijk om toppers te spelen. Wij kijken uit naar dit soort wedstrijden”, zo besluit Clasie.

Wanneer is Feyenoord – AZ Alkmaar

De topper Feyenoord – AZ wordt op zaterdag 18 februari gespeeld in de Rotterdamse Kuip. De wedstrijd in de havenstad tussen de Eredivisie koploper en de nummer twee na 21 speelronden begint om 21:00 uur.

Volg al het nieuws rondom het Nederlandse competitie voetbal, Feyenoord en AZ vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuwskanaal waar jij altijd vooraan zit!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie