Momenteel jij en 89 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Rotterdamse stadsderby in Eredivisie: Feyenoord – Excelsior

Rotterdamse stadsderby in Eredivisie: Feyenoord – Excelsior

In de laatste speelronde van de Eredivisie voor de winterstop staat de Rotterdamse derby Feyenoord – Excelsior gepland. Een prachtig affiche natuurlijk, waarbij Feyenoord de tweede plaats verdedigt en Excelsior nog graag wat punten wil scoren om van de twaalfde plaats omhoog te klimmen. We blikken op Sporttribune.nl vooruit op Feyenoord Rotterdam – Excelsior Rotterdam.

Statistieken Feyenoord – Excelsior

In de laatste vijf onderlinge ontmoetingen wist Excelsior maar liefst twee keer te winnen van grote broer Feyenoord. Beide keren was dat wel op Woudestein. In de Kuip heeft Excelsior vaak weinig in te brengen tegen de club uit Rotterdam-Zuid.

Ook in de laatste onderlinge ontmoeting in de Kuip was Feyenoord heer en meester in het eigen stadion. De stadsderby tegen Excelsior werd op 19 augustus 2018 met 3-0 gewonnen door de thuisploeg.

Arne Slot (trainer Feyenoord): “Ontzettend veel zin om nog één keer gas te geven”

Het derby gevoel is bij Feyenoord minder groot dan bij Excelsior. De ploeg staat na de 1-0 zege op Cambuur gedeeld eerste in de Eredivisie en trainer Arne Slot wil de positie graag behouden en met PSV – AZ als affiche op de zaterdag misschien wel mikken op de koppositie. Slot: “Ik heb de indruk dat de jongens ontzettend veel zin hebben om nog een keer gas te geven in een volle Kuip. En het zal ook nodig zijn om veel energie in de wedstrijd te leggen. Ik ben heel blij dat we naast PSV zijn gekomen, maar ik ben niet volledig tevreden. Als we zo blijven spelen, wordt het een hele uitdaging om op deze plek te blijven staan.”

Marinus Dijkhuizen (trainer Excelsior): “De derby leeft echt bij Excelsior”

Excelsior is wel echt bezig met de stadsderby en plaatst dit duel hoog bovenaan het wensenlijstje als het gaat om het behalen van een goed resultaat. Trainer Marinus Dijkhuizen legt uit waarom: “Feyenoord is op zich al een mooie club om tegen te spelen, maar doordat het een derby is, leeft het natuurlijk helemaal. Mijn eerste wedstrijd als trainer van Excelsior was ook tegen Feyenoord. Dat maakt het extra leuk om deze wedstrijd te spelen. Het ook een aparte wedstrijd, zeker als je bedenkt wat er sindsdien allemaal is gebeurd met mij als trainer en met Excelsior als club.”

Wanneer is Feyenoord – Excelsior

De Rotterdamse stadsderby Feyenoord Rotterdam – Excelsior wordt op zondag 13 november om 16:45 uur gespeeld in de Rotterdamse Kuip. Gaat de thuisploeg met een zege en dus een goed gevoel de winterstop in of scoort Excelsior maximaal in deze stadsderby door de grote broer uit Zuid op een nederlaag te trakteren?

Volg de Eredivisie, de wedstrijden van Excelsior en Feyenoord Rotterdam vanaf de eerste rij op Sporttribune.nl. Het sportplatform waar je elke dag nieuwe voorbeschouwingen kunt lezen over het Nederlandse en buitenlandse voetbal.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie