Momenteel jij en 87 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Feyenoord – FC Twente hinderlijke onderbreking richting Conference League finale

Feyenoord – FC Twente hinderlijke onderbreking richting Conference League finale

Voor Feyenoord is er dit seizoen nog maar één ding belangrijk en dat is de Conference League finale tegen AS Roma. Dat er zondag nog een competitie wedstrijd tegen FC Twente op het programma staat, is eigenlijk alleen maar een hinderlijke onderbreking in voorbereiding op die eindstrijd in de Europa Conference League.

Statistieken Feyenoord – FC Twente

Afgelopen woensdag vielen er veel zaken op hun plek in de Eredivisie. Zo ook de posities van Feyenoord en FC Twente. Feyenoord zal het seizoen als nummer drie eindigen en FC Twente is verzekerd van Europees voetbal volgend seizoen doordat ze niet meer van de vierde plaatst verdreven kunnen worden.

De onderlinge wedstrijd van zondag wordt er dan ook één zonder druk en zonder grote belangen voor de twee ploegen die aan de aftrap zullen staan. Eerder dit seizoen was dat wel anders toen Feyenoord naar Enschede trok. Het werd in de Grolsch Veste 0-0. En dat kwam vooral omdat beide ploegen bang waren te verliezen. Iets wat zondag waarschijnlijk geen rol zal gaan spelen.

KNVB bekertoernooi: Winst voor FC Twente

Beide ploegen troffen elkaar dit seizoen ook in de KNVB beker. Daarin bleken de Tukkers te sterk voor de Rotterdammers, die toch te boek staan als cupfighter. FC Twente dwong een verlenging af na een 1-1 stand in de reguliere speeltijd.

In die verlenging scoorde Ugalde in de 114e minuut de winnende treffer namens FC Twente. Feyenoord kwam daar niet meer bovenop en nam al in de zestiende finale afscheid van het bekertoernooi.

Arne Slot: “Even finalekoorts in Rotterdam ontvluchten”

Feyenoord trainer Arne Slot ziet de wedstrijd tegen Twente niet als hinderlijke onderbreking. Sterker nog: het is lekker om even uit Rotterdam weg te zijn, zo stelt hij in de aanloop naar het competitieduel. Slot vertrekt met Feyenoord na het duel naar Lagos in Portugal voor een mini-trainingskamp. “Omdat het hier voortdurend over Tirana en de finale zal gaan, gaan we er even tussenuit. Natuurlijk zal het in Lagos ook over de finale gaan, maar dan vooral over het voetballende aspect en niet om alles wat er om de jongens heen gebeurt. We nemen voldoende spelers mee om elf tegen elf te kunnen spelen. Dan moet één ploeg uiteraard de speelwijze van AS Roma nabootsen”, legt Slot uit.

Wanneer is Feyenoord – FC Twente

De Eredivisiewedstrijd Feyenoord – FC Twente wordt op zondag 15 mei gespeeld. Er wordt om 14:30 uur afgetrapt in de Rotterdamse Kuip. Volg al het voetbalnieuws rondom Feyenoord, FC Twente en de Eredivisie vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl! Het online platform waar je dagelijks sportnieuws kunt lezen.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie