Momenteel jij en 99 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie koploper in eigen Kuip: Feyenoord – FC Volendam

Eredivisie koploper in eigen Kuip: Feyenoord – FC Volendam

Eredivisie koploper Feyenoord speelt zondag voor eigen publiek tegen FC Volendam. De club uit het Noord-Hollandse vissersdorp zal niet naar Rotterdam komen om te winnen, maar kan de punten wel goed gebruiken. Feyenoord is er uiteraard alles aangelegen de punten in Zuid te houden, want dan is de ploeg van trainer Slot weer een stap dichter bij de landstitel. Sporttribune blikt vooruit op Feyenoord – FC Volendam.

Statistieken Feyenoord – FC Volendam

Eerder dit seizoen gingen de Rotterdammers op bezoek bij het andere Oranje. Aan de Dijk had Feyenoord geen gemakkelijke middag, maar werd er wel relatief gemakkelijk gewonnen.

In de zestiende minuut stond Feyenoord al met 0-1 voor dankzij een treffer van Danilo die op aangeven van Dilrosun de score kon openen. Nog voor de rust maakte Szymanski er 0-2 van, waardoor de tweede helft een soort formaliteit werd. Volendam deed nog wat het kon, maar Feyenoord kon zelfs wat gas terugnemen en de wedstrijd relatief eenvoudig uitspelen.

Arne Slot (trainer Feyenoord): “Wij winnen niks makkelijk”

Feyenoord gaat als koploper van de Eredivisie het duel in tegen FC Volendam, maar de ploeg van trainer Arne Slot moet winnen wil het de concurrentie voorblijven. Trainer Slot weet wat er te doen staat. “We staan nog steeds bovenaan en staan er heel goed voor, maar wij winnen niks makkelijk. Maar winnen van FC Volendam is wel iets wat een club als Feyenoord, zeker als koploper, hoort te doen”, windt trainer Slot er geen doekjes om.

“We moeten nog beter spelen”

Na 24 speelrondes staat Feyenoord nog altijd bovenaan, maar bij de Rotterdamse ploeg wordt weinig over de titel gepraat. “Dat woord valt hier niet zo vaak. Of het bij Feyenoord past om dat te doen? Dat weet ik niet, we hebben er ook jarenlang niet over kunnen praten doordat we simpelweg niet meededen om de titel. Het heeft ook geen toegevoegde waarde om er telkens over te praten. Maar het stopt toch niet. We zijn er niet zo mee bezig, we richten ons er vooral op dat we nog beter moeten spelen”, zo besluit de trainer van Feyenoord zijn vooruitblik op zondag.

Wim Jonk (FC Volendam): “Feyenoord is voor ons natuurlijk een heel lastige tegenstander”

FC Volendam is nog lang niet veilig, maar staat er sinds vorige week wel iets beter voor. Na de vorige speelronde houdt het ook Excelsior nog onder zich. Maar die andere Rotterdamse ploeg is wel een ander verhaal natuurlijk. Volendam trainer Wim Jonk: “Feyenoord is al jaren een hele goede ploeg. Heel mooi voor hun en het Nederlandse voetbal dat ze het zo goed doen. Voor ons is het natuurlijk een heel lastige tegenstander. Maar we moeten onze huid duur verkopen.”

Spanning

En dan moet Volendam ook nog naar De Kuip. Een magische voetbalplek. Jonk: “Er is voor elke wedstrijd wel een gezonde spanning, maar dat moet niet ongezond worden. We moeten proberen rustig te blijven en je eigen positiespel voor elkaar hebben. Feyenoord heeft veel diepgang in hun spel, veel afwisseling en veel bezetting voor de goal. Gewoon een heel goede ploeg. Het wordt een hels karwei voor ons.”

Wanneer is Feyenoord – FC Volendam

De competitiewedstrijd uit de Nederlandse voetbalcompetitie tussen Feyenoord en FC Volendam wordt op zondag 12 maart gespeeld. Beide ploegen zullen om 20:00 uur aan de aftrap staan van dit Eredivisieduel.

Gözübüyük zal de scheidsrechter zijn als de wedstrijd wordt gespeeld zondagavond. Bijlow, Giminez en Quinten Timber spelen door blessureleed niet mee. FC Volendam mist de Italiaan Oristanio.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie