Momenteel jij en 91 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Feyenoord – NEC in achtste finales KNVB beker

Feyenoord – NEC in achtste finales KNVB beker

Op woensdag 8 februari worden er drie bekerduels afgewerkt in het TOTO KNVB bekertoernooi. Eén daarvan is de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen NEC Nijmegen. Kunnen de Rotterdammers hun goede seizoen in de Eredivisie ook verzilveren in het bekertoernooi door zich te plaatsen voor de kwartfinales? Sporttribune blikt vooruit op Feyenoord – NEC.

Statistieken Feyenoord – NEC

Nog niet zo gek lang geleden eindigde het Eredivisie duel Feyenoord – NEC in een 2-0 overwinning voor de Rotterdammers. Dit is tot nu toe de enige competitiezege – samen met de driepunter tegen FC Groningen – van Feyenoord in dit kalenderjaar. Alle andere duels eindigden in een gelijkspel.

Afgelopen weekend was het de beurt aan PSV om naar De Kuip af te reizen. De Eindhovenaren kwamen met 0-2 voor, maar zagen Feyenoord in de slotfase langszij komen. Eindstand: 2-2. NEC speelde afgelopen zondag uit bij Go Ahead Eagles. De Nijmeegse formatie verloor in Deventer met 1-0.

Feyenoord trainer Arne Slot: “N.E.C. is moeilijk te verslaan”

Feyenoord-trainer Arne Slot voorspelt woensdagavond een helse strijd in de achtste finales van de KNVB Beker tegen N.E.C. Nijmegen. “Met N.E.C. treffen we een ploeg die dit seizoen al vaak heeft aangetoond dat ze moeilijk te verslaan zijn”, zegt Slot, die net als zondag tegen PSV (2-2) hoopt op veel steun van de supporters in De Kuip. “Zij kunnen woensdagavond opnieuw van grote waarde zijn voor ons, misschien nog wel meer dan afgelopen zondag.”

“Belangrijke wedstrijd”

“Dit wordt een heel belangrijke wedstrijd. We hebben de laatste twee wedstrijden ook niet gewonnen dus we moeten vertrouwen tanken uit het duel tegen N.E.C.”, aldus Slot tot slot.

Rogier Meijer (trainer N.E.C. Nijmegen): “Tegen Feyenoord kans op revanche”

N.E.C. trainer Rogier Meijer wil dat zijn team zich extra motiveert voor de bekerwedstrijd tegen Feyenoord in De Kuip. “Tegen Go Ahead Eagles hebben we verzuimd om goede zaken te doen en dat is teleurstellend. Het is lekker dat we tegen Feyenoord al snel de kans krijgen op revanche”, vertelt trainer Meijer.

“Kansen benutten”

Voor Feyenoord is de volgende ronde van de beker net zo belangrijk als bij N.E.C. verwacht trainer Meijer: “Ik denk dat zij de wedstrijd tegen ons net zo belangrijk vinden. We zullen het zelf heel goed moeten doen om een goed resultaat te boeken. Zij zetten hoog druk en geven daardoor ook ruimte weg. Daar moeten we gebruik van maken en de kansen meteen benutten.”

Wanneer is Feyenoord – NEC

Het bekerduel Feyenoord Rotterdam – N.E.C. Nijmegen is op woensdag 8 februari 2023. Het achtste finale duel begint om 21:00 uur en zal worden afgewerkt in de Rotterdamse Kuip.

Volg al het nieuws rondom de KNVB Beker, NEC en natuurlijk ook over Feyenoord vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuwskanaal waar je elke dag voorbeschouwingen leest op topwedstrijden in binnen- en buitenland!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie