Momenteel jij en 81 anderen op onze sporttribune
Advertentie

KNVB bekertoernooi: Feyenoord – PEC Zwolle

KNVB bekertoernooi: Feyenoord – PEC Zwolle

In de zestiende finale van het TOTO KNVB bekertoernooi is Feyenoord – PEC Zwolle één van de interessantste duels. Kan Feyenoord als koploper uit de Eredivisie de volgende ronde van het bekertoernooi halen door de nummer twee van de Keukenkampioen divisie te verslaan? Sporttribune blikt vooruit!

Statistieken Feyenoord – PEC Zwolle

Zowel Feyenoord als PEC Zwolle zijn cupfighters. Toch komen ze elkaar de laatste jaren niet vaak tegen in het Nederlandse bekertoernooi. De laatste vijf onderlinge ontmoetingen waren allemaal in de Eredivisie.

Deze werden allen door Feyenoord gewonnen. De wedstrijd van 13 maart 2022 was de voorlopig laatste onderlinge confrontatie en eindigde in het MAC3PARK stadion in 1-2 voor de bezoekers uit Rotterdam.

Het laatste bezoek van de Zwollenaren aan de Kuip vond op 21 november 2021 plaats. Feyenoord had geen enkele moeite met de Blauwvingers en won met 4-0.

Arne Slot (Feyenoord): “We staan er goed op en zijn klaar voor de beker”

“We staan er goed op, maar kunnen veel beter. Misschien niet zozeer qua resultaten, want die zijn prima, maar wel qua spel en qua dominantie. Daar kunnen we zeker nog vooruitgang boeken, maar we zijn klaar voor de bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle. De beker is één van de hoofdprijzen in een seizoen en Feyenoord moet altijd op alle fronten zolang mogelijk meedoen, dus dit duel moeten we en willen we winnen, dat is klip en klaar.”

Dick Schreuder (Zwolle): “Winnen en goed voetbal spelen”

“De periodetitel is natuurlijk een enorme boost voor onze club. Ik zit er bij PEC iedere dag bovenop om te zorgen dat we met zijn allen het maximale eruit halen. Ik ben tevreden met hoe het tot nu toe gaat, maar ik ben ook de eerste die zegt dat alles altijd beter moet. We gaan gewoon ons eigen ding doen. De groep is fit, gretig en er helemaal klaar voor. Waarbij ons belangrijkste doel donderdag is winnen én goed voetbal spelen tegen Feyenoord.”

Wanneer is Feyenoord – PEC Zwolle

De TOTO KNVB bekertoernooi zestiende finale Feyenoord Rotterdam – PEC Zwolle wordt donderdag 12 januari gespeeld als de Kuip het decor voor deze bekerwedstrijd zal zijn. Beide clubs trappen om 21:00 uur af voor deze wedstrijd.

Volg al het nieuws over de KNVB beker, Feyenoord en PEC Zwolle vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl, het voetbalnieuwskanaal waar je elke dag voorbeschouwingen leest!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie