Momenteel jij en 93 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie kraker: Feyenoord – PSV

Eredivisie kraker: Feyenoord – PSV

Als de topper AZ – Ajax net is afgelopen begint in Rotterdam de tweede kraker van deze 31e speelronde in de Nederlandse Eredivisie: Feyenoord – PSV. De kersverse Conference League finalist speelt in de eigen Kuip tegen PSV, dat ongeacht de uitslag bij AZ – Ajax moet winnen om in de race voor de titel te blijven. Sporttribune blikt vooruit.

Statistieken Feyenoord – PSV

In de afgelopen onderlinge duels tussen Feyenoord en PSV ging de winst vaak naar Feyenoord. In de laatste vijf ontmoetingen tellen we drie zeges voor de Rotterdammers, twee keer een gelijkspel en nu zeges voor de Eindhovense formatie.

De laatste keer dat beide elftallen tegenover elkaar stonden was op 19 september 2021. Feyenoord ging toen op bezoek naar PSV en gaf de thuisploeg een oorwassing in het eigen Philips Stadion. Het duel PSV – Feyenoord eindigde in 0-4.

Arne Slot: “Hopelijk schreeuwen supporters ons naar overwinning op PSV”

Feyenoord trainer Arne Slot kijkt op de clubwebsite vooruit naar de topper tegen de Eindhovenaren. De hoofdcoach hoopt dat de supporters de trots van het bereiken van de Conference League finale zondag meenemen naar de uitverkochte Kuip, als PSV op bezoek komt. “Ik hoop, maar heb ook de verwachting, dat onze supporters hun waardering voor het bereiken van de finale gaan laten blijken,’ aldus Slot. “Hopelijk steunen ze ons negentig minuten lang en schreeuwen ze ons naar een overwinning. Ook in de competitie hebben we nog iets om voor te spelen”, zo stelt Slot.

Roger Schmidt: “Verbaasd mij niet dat Feyenoord goed seizoen draait”

Ook PSV trainer Roger Schmidt blikt via de clubkanalen vooruit op de topper in Rotterdam. Schmidt toont daarin vooral respect voor Feyenoord. “Het verbaasd mij niet dat Feyenoord een goed seizoen draait. Ze spelen volgens een vast systeem, strijden elke wedstrijd en tonen een constant hoog niveau. Ze hebben in de Conference League laten zien dat ze van iedereen kunnen winnen door de finale te halen. Het wordt een enorme uitdaging voor ons. We moeten er alles aan doen om in de race te blijven, want we geloven nog altijd in onze titelkansen.”

Wanneer is Feyenoord – PSV

De Eredivisie topper Feyenoord – PSV, die zou kunnen beslissen wie er kampioen wordt dit jaar, wordt op zondag 8 mei gespeeld in de Rotterdamse Kuip. Het duel begint om 16:45 uur. Volg de Eredivisie en de verrichtingen van Feyenoord, PSV en de andere clubs vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2023. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie