Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Feyenoord Rotterdam vervolgt kampioensrace met thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk

Feyenoord Rotterdam vervolgt kampioensrace met thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk

De titelstrijd krijgt voor Feyenoord Rotterdam komend weekeinde een vervolg met de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Na deze wedstrijd zijn er nog zes speelronden te gaan en dus voelen ze in Rotterdam-Zuid de Coolsingel steeds dichterbij komen. Sporttribune blikt vooruit op Feyenoord – RKC!

Statistieken Feyenoord Rotterdam – RKC Waalwijk

Feyenoord kwam afgelopen woensdag in de beker in actie tegen rivaal Ajax. Dat werd een memorabele wedstrijd zowel op als naast het veld. Uiteindelijk gingen de Rotterdam met 1-2 onderuit tegen de gasten uit Amsterdam. Maar heeft de Klassieker op meerdere fronten zijn sporen nagelaten. Of dat komende zondag tegen RKC ook nog voelbaar is moet nog blijken.

Eerder dit seizoen ging Feyenoord op bezoek bij RKC. In het Mandemakers stadion te Waalwijk werd het een spannend ontmoeting. Feyenoord trok uiteindelijk wel aan het langste eind. Danilo scoorde in de 68e minuut de enige treffer in dat duel. Eindstand: 0-1.

Arne Slot: “Zwarte bladzijde voor Feyenoord”

Feyenoord verloor eerder deze week de halve finale van de TOTO KNVB beker. In De Kuip werd de wedstrijd tegen Ajax een 1-2 overwinning en finaleplaats voor de Ajacieden. Na de Klassieker moet de ploeg van trainer Arne Slot de rug rechten voor de Eredivisie wedstrijd tegen RKC Waalwijk. “Het was een zwarte dag, een zwarte bladzijde voor Feyenoord. Maar we moeten verder. Aanstaande zondag wacht RKC Waalwijk alweer”, zegt trainer Slot over de volgende tegenstander in De Kuip.

“Ik verwacht dezelfde energie van mijn spelers”

Feyenoord is koploper van de Eredivisie en om dat te blijven, moeten de Rotterdammers aanstaande zondag van RKC winnen. “Ik verwacht van mijn spelers ook zondag weer dezelfde energie als de laatste weken. RKC is opnieuw een geduchte tegenstander voor ons, zeker ook omdat ze het ons dit seizoen al erg lastig hebben gemaakt”, blikt de trainer van Feyenoord vooruit op de komst van RKC Waalwijk.

Joseph Oosting: “Samen een strijdplan neerleggen voor duel Feyenoord”

RKC Waalwijk staat zondag voor een grote uitdaging in De Kuip. Maar ook bij dit soort uitdagingen loopt RKC trainer Oosting er niet voor weg. “We worden daar weer langs een meetlat gelegd. Dat geldt voor spelers individueel, als team, maar ook als staf. Hoe hebben we het er vanaf gebracht tegen de beste ploeg van Nederland? Een mooie uitdaging om het maximale eruit te halen. Ik denk altijd in kansen, maar uiteindelijk moeten we samen een strijdplan neerleggen”, zegt de trainer van RKC Waalwijk op de clubwebsite.

Schorsingen

Iliass Bel Hassani en Zakaria Bakkali waren in de vorige wedstrijd disciplinair geschorst vanwege ontoelaatbaar gedrag. Trainer Oosting kan niet zeggen of het voor één wedstrijd is of dat het duo er tegen Feyenoord weer bij is. “Dat ligt er echt aan hoe ze zich gedragen op de trainingen. Gaat het goed, dan komen ze er weer bij. Zo niet, dan niet. Het ligt echt niet aan het voetbal, want we kunnen ze heel goed gebruiken”, besluit trainer Oosting zijn vooruitblik op de lastige uitwedstrijd in Rotterdam-Zuid.

Wanneer is Feyenoord Rotterdam – RKC Waalwijk

De Eredivisie wedstrijd Feyenoord – RKC wordt op zondag 9 april gespeeld in De Kuip te Rotterdam. Het duel is de afsluiter van speelronde 28 en begint dan ook pas om 20:00 uur. Scheidsrechter van dienst is Kamphuis.

RKC Waalwijk komt op volle oorlogssterkte naar De Kuip, maar thuisploeg Feyenoord mist drie belangrijke sterkhouders: Geertruida, Bijlow en Quinten Timber zijn alle drie geblesseerd. Geertruida kan sowieso niet spelen. Met betrekking tot Bijlow en Timber is er nog een sprankje hoop dat ze (een deel) kunnen meespelen.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie