Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Landskampioen Feyenoord Rotterdam op bezoek bij FC Emmen

Landskampioen Feyenoord Rotterdam op bezoek bij FC Emmen

Vorige week werd Feyenoord kampioen van het Eredivisie seizoen 2022 – 2023 door met 3-0 te winnen van Go Ahead Eagles. De Rotterdammers hebben afgelopen week de titel flink gevierd, maar het seizoen is nog niet voorbij. Komende zondag wacht de uitwedstrijd bij FC Emmen. De Drentse formatie vecht voor iedere punt in een poging degradatie te voorkomen. Sporttribune.nl blikt vooruit op FC Emmen – Feyenoord Rotterdam.

Statistieken FC Emmen – Feyenoord Rotterdam

Feyenoord is dus al kampioen en hoeft zich eigenlijk nergens geen zorgen meer om te maken. Voor FC Emmen is dat duidelijk heel anders. Momenteel bevindt de Drentse club zich op een promotie – degradatie plek. Met 28 punten uit 32 wedstrijden bezet Emmen op dit moment de zestiende positie.

In de laatste vijf duels werd er ook slechts één keer gewonnen, uit bij sc Heerenveen. Gek genoeg presteert FC Emmen sowieso buitenshuis beter dan thuis dit seizoen. Afgelopen weekend ging het in Alkmaar echter ook flink mis. AZ versloeg Emmen met maar liefst 5-1.

Dick Lukkien: “Ik hoop dat Feyenoord ons de drie punten gunt”

Voor FC Emmen staat er nog heel veel op het spel. Trainer Dick Lukkien zal dan ook hopen dat Feyenoord na het behalen van de titel niet meer helemaal vol gas zal gaan. “Met Feyenoord op het programma hebben we natuurlijk geen gemakkelijke tegenstander, maar we weten dat we in de laatste twee duels nog punten moeten pakken om minimaal op plek vijftien terecht te komen. Als Feyenoord, als kampioen, ons de drie punten gunt, dan zal ik daar heel blij mee zijn”, besluit Lukkien lachend.

Arne Slot: “Pedersen zal niet spelen tegen FC Emmen”

Slot gaf tijdens de wekelijkse persconferentie op vrijdag een korte update over de staat van zijn selectie richting het competitieduel in Emmen. “Milambo viel vandaag op de training wel uit. Van Trauner was bekend dat hij dit seizoen niet meer zou spelen. Marcus Pedersen heeft ook niet meegetraind. Die moest ik vorige week ook wisselen vanwege een blessure. Dat is nog niet goed genoeg hersteld en ik verwacht ook niet dat hij kan spelen tegen FC Emmen.”

“Er komt een moment dat ik iets over mijn toekomst ga zeggen”

Over zijn eigen toekomst ná dit seizoen liet hij niet veel los. “Er komt een moment dat ik iets over mijn toekomst ga zeggen, maar dat moment is niet nu. De manier waarop mijn vertrek bij AZ door de media is weergegeven, heeft ervoor gezorgd dat ik onder een enorm vergrootglas lig bij alles wat ik over dit onderwerp zeg. Dat betekent dat als het om mij en eventuele nieuwe clubs gaat, ik ieder woord in een weegschaal moet leggen. Ik probeer er zo min mogelijk over te zeggen, tot ik er wel iets over kan zeggen. Voor wat betreft het duel tegen FC Emmen: wij zullen onze sportieve plicht doen en ons presteren als een waardig kampioen”, zo zei Slot, die in Rotterdam nog een contract tot het einde van het seizoen 2024 – 2025 heeft.

Wanneer is FC Emmen – Feyenoord Rotterdam

De Eredivisie wedstrijd FC Emmen – Feyenoord Rotterdam wordt op zondag 21 mei gespeeld en begint net als alle andere duels om 14:30 uur. Gaat Emmen het vege lijf redden door te stunten tegen de kersverse kampioen Feyenoord of doen de Rotterdammers hetzelfde als de rest van dit seizoen en gaan ze ‘gewoon’ door met winnen?

Volg het vanaf de eerst rij via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuwskanaal waar je dagelijks nieuwe voorbeschouwingen leest op topwedstrijden in de Nederlandse Eredivisie, maar ook van de buitenlandse competities en Europese toernooien!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie