Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Rotterdamse derby in de Eredivisie: Feyenoord Rotterdam – Sparta Rotterdam

Rotterdamse derby in de Eredivisie: Feyenoord Rotterdam – Sparta Rotterdam

In de zesde speelronde van de Nederlandse Eredivisie staat er een heuse stadsderby geprogrammeerd. In de Kuip treffen Feyenoord en Sparta elkaar. Een duel dat altijd zorgt voor wat extra spanning bij beide clubs, zeker omdat Feyenoord coach Arne Slot zelf twee seizoenen voor Sparta heeft gespeeld. Sporttribune.nl blikt vooruit op Feyenoord Rotterdam – Sparta Rotterdam.

Statistieken Feyenoord Rotterdam – Sparta Rotterdam

De bezoekers uit Spangen speelden tot nu toe 56 keer in de magische Kuip. Dat leverde meestal een nederlaag op. In slechts negen gevallen wist Sparta van Feyenoord te winnen als het in Zuid speelde. De laatste Spartaanse zege op Feyenoord dateert alweer van 22 jaar geleden. In 2000 werd er met 1-2 gewonnen door Sparta.

Vorig seizoen was het een makkie voor Feyenoord. De thuisploeg wist met 4-0 makkelijk afstand te nemen van de kleine buurman. Guus Til (nu PSV) scoorde toen twee keer.

Diverse dwarsverbanden tussen beide clubs

Omdat Feyenoord en Sparta op een steenworp afstand van elkaar liggen zijn er veel dwarsverbanden. Zo vertelden we al dat Feyenoord coach Arne Slot in zijn actieve voetballoopbaan twee jaar voor Sparta heeft gespeeld.

Andersom gebeurt ook met enige regelmaat. Spartanen Auassar en Jonathan de Guzman kwamen in het verleden voor Feyenoord uit. De Guzman doorliep zelfs de jeugdopleiding en heeft volgens eigen zeggen nog een Feyenoord-hart. “Het voelt voor mij als thuiskomen. Tien jaar lang Feyenoord betekent dat het mijn club en familie is, nog steeds. Ik zal dan ook nooit juichen in de Kuip tegen Feyenoord”, vertelt hij aan RTV Rijnmond.

Wanneer is Feyenoord Rotterdam – Sparta Rotterdam

De Eredivisie wedstrijd Feyenoord Rotterdam – Sparta Rotterdam wordt op zondag 11 september gespeeld. Het is de laatste wedstrijd van dit Eredivisie weekend en dat betekent dat het duel om 20:00 uur gepland staat. Feyenoord staat tweede na vijf speelronde en is nog ongeslagen. De Rotterdammers jagen op drie punten om Ajax bij te kunnen benen. Sparta won dit seizoen tot nu toe twee keer en staat keurig in de middenmoot. Volg al het voetbalnieuws op Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie