Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Feyenoord Rotterdam in Eredivisie thuis tegen Willem II

Feyenoord Rotterdam in Eredivisie thuis tegen Willem II
Poll

Feyenoord neemt duel tegen Willem II niet serieus

0%
100%

Feyenoord Rotterdam speelt komend weekeinde een thuiswedstrijd in de eigen Rotterdamse Kuip. De ploeg van trainer Arne Slot haakte in de Klassieker tegen Ajax definitief af in de titelstrijd omdat de Rotterdammers met 3-2 verloren in de Johan Cruijff Arena. Willem II strijdt nog tegen degradatie en kan dus elk punt gebruiken. Sporttribune blikt vooruit.

Statistieken Feyenoord Rotterdam – Willem II

Wedstrijden tussen Feyenoord en Willem II eindigen de laatste tijd telkens in winst voor de Rotterdamse club. De laatste keer dat de Tilburgers drie punten wisten te pakken was in 2019. Ook toen werd het onderlinge duel in De Kuip gespeeld. Willem II won met 2-3. Alexander Isak (tegenwoordig uitkomend voor Real Sociedad) maakte de winnende treffer.

Eerder dit seizoen speelde beide clubs tegen elkaar in het Koning Willem II stadion te Tilburg. Feyenoord won deze openingswedstrijd van dit seizoen overtuigend met 0-4. Linssen, Sinisterra, Til en Bannis scoorden namens de ploeg uit onze grootste havenstad.

Feyenoord met gedachte bij Conference League

Voor de Rotterdamse formatie is er dit seizoen geen kans meer op een hoofdprijs. De ploeg van trainer Arne Slot haakte af in de titelstrijd door van Ajax te verliezen. De achterstand op de Amsterdammers en nummer twee PSV is daardoor te groot geworden.

Omdat het bekertoernooi ook al in een vroeg stadium eindigde, is heel Rotterdam nu al in gedachten bij de Conference League kwartfinale tegen Slavia Praag, die komende donderdag wordt afgewerkt. De wedstrijd tegen Willem II kan hierdoor dus gemakkelijk over het hoofd worden gezien.

Willem II in degradatienood

Terwijl Feyenoord deze competitiewedstrijd wellicht als een vervelende onderbreking zien in voorbereiding op de wedstrijd tegen Slavia Praag is het duel voor Willem II van levensbelang. De Tilburgers vechten dus voor handhaving en elk punt is daarbij welkom. In de vorige competitiewedstrijd werd tegen AZ Alkmaar zo’n duur punt gepakt. Het duel Willem II – AZ eindigde in 2-2, een stand waar ze in Tilburg ongetwijfeld voor zullen tekenen in het duel tegen Feyenoord. Hoewel drie punten is eigenlijk noodzakelijk voor Willem II dat nu als nummer vijftien net boven de degradatiestreep bivakkeert. Daarom moet het voor het maximale gaan.

Wanneer is Feyenoord Rotterdam – Willem II

De wedstrijd Feyenoord – Willem II wordt op zaterdag 2 april gespeeld in de Rotterdamse Kuip. Het duel begint om 21:00 uur. Volg al het nieuws over de Eredivisie, Willem II en Feyenoord vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl: hier kan je dus elke dag terecht voor je laatste voetbalnieuws!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie