Momenteel jij en 83 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie inhaalduel: Feyenoord – SC Cambuur

Eredivisie inhaalduel: Feyenoord – SC Cambuur

In de Eredivisie speelt Feyenoord op donderdag 10 november een inhaalduel tegen Cambuur uit Leeuwarden. Dit duel werd vanwege Europese verplichtingen van de Rotterdammers in een eerder stadium uitgesteld. Vlak voor dat de winterstop ingaat komen beide ploegen dus alsnog tegen elkaar in actie. Sporttribune blikt vooruit op Feyenoord – SC Cambuur.

Statistieken Feyenoord – SC Cambuur

We pakken eerst de Head 2 Head statistieken erbij. En al snel ontdekken we dan dat Feyenoord bijna nooit verliest van Cambuur. Sterker nog: de laatste keer dat het puntverlies leed tegen de Friezen was in de vorige eeuw! We schrijven het jaar 1994. Nog voordat de smartphone en Google haar intrede deed en in de tijd dat de UEFA Champions League nog de Europa Cup 1 was. Feyenoord speelde in dat jaar – om precies te zijn op 23 februari – in Leeuwarden met 0-0 gelijk tegen Cambuur. Sindsdien werden al onderlinge duels in het voordeel van de Rotterdammers beslecht.

Ook afgelopen seizoen stond Feyenoord – SC Cambuur op het programma. Cambuur nam op zondag 2 februari brutaal de leiding, maar zag Feyenoord in sneltreinvaart langszij en eroverheen komen. Bij de rust stond de thuisploeg al met 2-1 voor. En toen het eindsignaal klonk stond er 3-1 op het scorebord.

Arne Slot (trainer Feyenoord): “Cambuur probeert er altijd een wedstrijd van te maken”

Feyenoord trainer Arne Slot schoof daags voor de wedstrijd tegen Cambuur aan voor zijn gebruikelijke perspraatje. Na een kort intermezzo over het WK voetbal en de selectie van het Nederlands elftal, met daarin weinig Feyenoorders, ging de focus bij Slot en de journalisten op Cambuur. De trainer van Feyenoord was altijd fan van de werkwijze van Henk de Jong, maar die moest onlangs wegens gezondheidsredenen stoppen als coach. Volgens Slot verandert dat echter weinig aan de manier waarop de club uit Leeuwarden nu speelt. “De assistenten van Henk de Jong hebben het overgenomen van hem. Zij hebben dezelfde stijl overgekomen.”

Veldspel

Slot vervolgt: “Cambuur heeft vaak goed veldspel laten zien, maar lang niet altijd loon naar werken gehad. Ik heb ook bij Cambuur gewerkt en volg ze daarom extra. Er schiet mij een wedstrijd te binnen die ze in het begin van de competitie tegen Excelsior speelden. Die konden ze eigenlijk niet verliezen, maar verloren ze toch. AZ won daar in de laatste minuut pas, Feyenoord ook en PSV verliest er zelfs. Buiten Indrissi is iedereen fit, dus we gaan op volle oorlogssterkte de strijd aan tegen Cambuur.”

“Altijd alles doen om te winnen”

Feyenoord is momenteel de nummer drie en Cambuur staat voorlaatste. Maar dat zegt trainer Slot weinig richting de ontmoeting in de Kuip: “De stand op de ranglijst zegt mij niet zo veel, want dat heeft geen invloed op de manier waarop ik een wedstrijd voorbereid. We moeten altijd tegen iedere tegenstander er alles aan doen om te winnen.”

Wanneer is Feyenoord – SC Cambuur

Feyenoord – SC Cambuur wordt op donderdag 10 november om 20:00 uur gespeeld in de Rotterdamse Kuip. Het is de voorlaatste wedstrijd voordat het WK begint en dus ook voordat de winterstop ingaat.

Komend weekeinde speelt Feyenoord nog de stadsderby tegen Excelsior. In Rotterdam rekenen ze op zes punten, maar zowel Cambuur als Excelsior zullen hopen dat dat er minder zijn.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie