Momenteel jij en 81 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Europa League: Feyenoord – Shakhtar Donetsk

Europa League: Feyenoord – Shakhtar Donetsk

In de Kuip Rotterdam zal de UEFA Europa League wedstrijd Feyenoord – Shakhtar Donetsk gespeeld. Sporttribune.nl blikt vooruit op deze wedstrijd die gaat bepalen welke club door zal dringen tot de laatste zestien van dit Europese voetbaltoernooi. Is het Feyenoord of toch het dekselse Shakhtar?

Statistieken Feyenoord – Shakhtar Donetsk

De heenwedstrijd werd vorige week afgewerkt. De formatie van trainer Arne Slot kende geen angst en wist dankzij vlot combinatiespel diverse goede kansen te verkrijgen. Een doelpunt maken lukte echter niet. De ruststand was hierdoor 0-0, want ook Shakhtar kon weinig klaarmaken tegen de Rotterdamse defensie.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Feyenoord met het meeste balbezit en Shakhtar die probeert tegen te houden. Het leek een kwestie van tijd voordat de Oekrainse muur zou omvallen en Feyenoord hun veldoverwicht zou gaan omzetten in een voorsprong. Maar niets bleek minder waar.

Tijdens één van de spaarzame momenten waarop Shakhtar zich op de helft van Feyenoord bevond wist de ploeg te scoren en zo een 1-0 voorsprong te nemen. Een deceptie dreigde, maar invaller Bullaude bezorgde de formatie uit Rotterdam-Zuid alsnog een puntje. Eindstand: 1-1.

Arne Slot (trainer Feyenoord): “Shakhtar weet heel goed wat ze moeten doen aan en zonder bal”

Het lijkt ideaal: 1-1 spelen in de uitwedstrijd om het dan vervolgens thuis af te maken. Maar Feyenoord trainer Arne Slot weet dat dit niet zo gemakkelijk gaat worden. “Shakhtar heeft heel veel talentvolle jonge spelers. Tegen Shakhtar spelen was leuk, want het is een leuke ploeg. Ze weten exact wat ze willen aan de bal en zonder bal”, zo zegt de trainer van Feyenoord op de clubwebsite.

“Shakhtar is qua niveau vergelijkbaar met PSV en Ajax”

Enkele dagen na de return tegen Shakhtar volgt al de klassieker tegen Ajax en die wedstrijd kan weleens bepalend zijn voor het kampioenschap. Trainer Slot zegt daar nog niet mee bezig te zijn. “We gaan eerst eens kijken hoe we ons tegenover Shakhtar verhouden. Ik heb eerder gezegd dat ik die wedstrijd qua niveau vergelijk met spelen tegen PSV en Ajax”, aldus trainer Slot tijdens het perspraatje van deze week.

Igor Jovicevic: “We leven nog”

Shakhtar Donetsk-trainer Igor Jovicevic maakt zijn team gereed voor de uitwedstrijd tegen Feyenoord en heeft zijn verwachtingen voor de wedstrijd in de Kuip. “Hoe ik me deze wedstrijd voorstel? Hel! Hel in Rotterdam! Maar het is belangrijk dat we nog leven. We hebben niet onze beste dag gehad, maar we hebben veel energie in ons spel gestoken. Meestal spelen we tegen grotere en rijkere teams, maar we zitten er nog steeds in. Dat maakt ons trots”, vertelt de trainer van Shakhtar Donetsk.

“Feyenoord zal ook met gedachten bij Ajax zitten”

Vorige week zag trainer Jovicevic de vechtlust van de Rotterdamse ploeg om in Warschau te willen winnen. Dat was volgens de trainer van Shakhtar niet voor niets. “Volgens mij wilden ze daarvan profiteren en het hier al afmaken. Vooral ook omdat ze drie dagen na de return een uitwedstrijd tegen Ajax spelen. Die wedstrijd is cruciaal voor ze”, besluit Jovicevic.

Wanneer is Feyenoord – Shakhtar Donetsk

De UEFA Europa League wedstrijd Feyenoord – Shakhtar Donetsk in de Rotterdamse Kuip zal op donderdag 16 maart worden gespeeld. Het eerste fluitsignaal van de Spaanse arbiter Manzano klinkt om klokslag 18:45 uur.

Feyenoord zal het daarbij moeten doen zonder middenvelder Quinten Timber (knieblessure) en doelman Justin Bijlow (gebroken pols). Shakhtar mist alleen de 24-jarige verdediger Viktor Korniienko. Hij heeft net als Timber last van zijn knie.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie