Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Finale Copa del Rey 2023: Real Madrid – Osasuna

Finale Copa del Rey 2023: Real Madrid – Osasuna

In Estadio de La Cartuja van Sevilla zal op zaterdag 6 mei de Spaanse bekerfinale worden gespeeld. In de eindstrijd van de Copa del Rey 2023 staan het verrassende Osasuna en Real Madrid tegenover elkaar. Kan Real haar favorietenrol waarmaken en het seizoen alsnog glans geven door de Spaanse beker te winnen? Sporttribune blikt vooruit op Real Madrid – Osasuna.

Statistieken Real Madrid – Osasuna

De Road to the Final was voor Real Madrid een zware bevalling. Los Blancos moest om de finale te halen een aantal flinke obstakels overwinnen. Het bekeravontuur begon in de achtste finales. Tegen secunda division club CP Cacereño werd een moeizame 0-1 behaald.

In de achtste finales moest het diep gaan tegen Villarreal. De 2-3 overwinning was uiteindelijk wel goed genoeg voor een plekje bij de laatste acht. In die kwartfinale werd met 3-1 gewonnen van stadsgenoot Atletico Madrid.

De halve finale werd de grootste test van allemaal. Real mocht in El Clasico aantreden tegen aartsrivaal FC Barcelona. Over twee wedstrijden was Real de betere, maar in Madrid werd met 0-1 verloren van de Catalanen. De wedstrijd in Camp Nou leverde echter een overtuigende 0-4 zege op voor de Koninklijke uit Madrid.

Jagoba Arrasate (trainer Osasuna): “Bekerfinale betekent veel voor ons”

“Deze club zit duidelijk in de lift. Dat is niet alleen sinds mijn komst, de dingen zijn goed gedaan voordat ik aankwam, we zijn gegroeid met het nieuwe stadion, maar we kunnen daar niet stoppen. We willen meer, we willen prijzen pakken”, aldus hoofdcoach Jacoba Arrasate op het clubkanaal van voetbalclub Osasuna.

“We hebben de beker nog nooit gewonnen”

Arrasate vervolgt zijn vooruitblik: “Er zijn teams die de finale van de Copa del Rey hebben gehaald en het volgende jaar pech hebben gehad. Natuurlijk betekent deze finale voor ons veel meer dan voor Real Madrid. We hebben de Spaanse beker nog nooit gewonnen, terwijl zij hebben hem natuurlijk al vele malen hebben gewonnen.”

Carlo Ancelotti – trainer Real Madrid “Dit wordt een mooie finale”

Real Madrid kon dit seizoen niet overtuigen in de Spaanse competitie en in de Champions League lijkt het kansloos tegen Manchester City. De bekerfinale moet dus die welbekende pleister op de wonden worden: “We zijn heel blij om de finale te spelen. Ik denk dat het een mooie finale wordt. Het wordt een hele fijne sfeer.

El Clasico

De route naar de finale was zoals gezegd zwaar en daarom is Ancelotti ook extra trots op deze finaleplaats: “Dat we de finale mogen spelen, is extra speciaal omdat we in de halve finale nog op achterstand kwamen tegen FC Barcelona. Mijn ploeg heeft dat in de return goed hersteld. Ik hoop dat we nu de finale kunnen winnen en de trofee omhoog kunnen houden richting onze supporters.”

Wanneer is de finale van de Copa del Rey 2023?

De finale van de Copa del Rey 2023 Real Madrid – Osasuna zal op zaterdag 6 mei worden gespeeld. Het duel begint om 22:00 uur. Decor voor deze Spaanse bekerfinale is het Estadio de La Cartuja. Hier speelt normaal gesproken Sevilla FC haar thuisduels, maar voor dit keer wordt het dus omgetoverd tot de bekerfinale locatie.

Volg al het nieuws over de Spaanse bekerfinale, Real Madrid en Osasuna vanaf de eerste tribunerij via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuws kanaal waar jij altijd vooraan zit!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie