Momenteel jij en 61 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Finale Coppa Italia 2021: Atalanta Bergamo versus Juventus

Finale Coppa Italia 2021: Atalanta Bergamo versus Juventus

Woensdag 19 mei vindt de finale Coppa Italia 2021 plaats. Dit is het bekertoernooi in het Italiaanse profvoetbal. In de finale staan dit seizoen twee ploegen die ook bovenin meedraaien in de Serie A tegenover elkaar: namelijk Atalanta Bergamo en Juventus. Wie wordt er dit seizoen winnaar van de Coppa Italia: Mathijs de Ligt of toch het trio Lammers, Hateboer en de Roon?

Finale Coppa Italia 2021: Atalanta Bergamo – Juventus

Met nog één wedstrijd te gaan in de Serie A is Juventus nog niet zeker van een plek in de Champions League, en ook heeft de ploeg uit Turijn dit niet meer in eigen hand. De ploeg met daarin Matthijs de Ligt kent een teleurstellend seizoen. Het winnen van de Coppa Italia kan het seizoen daarom toch nog wat glans geven. De bekerfinale wordt overigens gespeeld nog voor de laatste speelronde in de Serie A. Er staat Juventus dus een extra belangrijke week te wachten. Atalanta is daarentegen al zeker van plaatsing voor de Champions League.

Atalanta won in haar bestaan bijna nog nooit een prijs. De ploeg won de Coppa Italia slechts één keer: in 1963. Driemaal werd er een finale verloren. De laatste keer dat de ploeg van Sam Lammers, Hans Hateboer en Marten de Roon in de finale stond van het toernooi, is in 2019. Toen werd er echter verloren van Lazio. De club zal dolgraag weer eens een hoofdprijs willen winnen.

Juventus is in Italië juist koploper als het gaat om het aantal gewonnen bekers. De club uit Turijn staat dit seizoen voor de twintigste keer in de finale van de Coppa Italia. Van de voorgaande negentien finales wist Juventus er dertien te winnen, onder meer in de seizoenen 2015 t/m 2018, waarin het viermaal achter elkaar de beker won.

Spannende finale Coppa Italia 2021

We kunnen ons daarom opmaken voor een spannende partij tussen de twee ploegen, die beiden overigens pas instroomden in de achtste finales. De weg naar de beker is dus kort, want men hoeft slechts vier wedstrijden te winnen. Atalanta wist in het toernooi Napoli, Lazio en Cagliari te verslaan, terwijl Juventus afrekende met landskampioen Internazionale, SPAL en Genoa.

Serie A

In de competitie speelden de twee clubs ook al tegen elkaar. Juventus kwam in haar thuiswedstrijd niet verder dan een gelijkspel (1-1), terwijl Atalanta in eigen huis met 1-0 wist af te rekenen met Juventus. Dat gebeurde een maand geleden, waarna De Oude Dame ook nog een nederlaag leed tegen concurrent AC Milan. Daarvoor leed de ploeg na de winterstop nog drie nederlagen en speelde het ook meer gelijk dan Atalanta.

De laatste nederlaag in de Serie A van Atalanta daarentegen dateert alweer van begin maart. Landskampioen Inter versloeg de ploeg uit Bergamo toen met 1-0. Verder werd er dit kalenderjaar alleen nog een competitiewedstrijd verloren van Lazio, eind januari. Kortom: Komende finale heeft alles in zich om zich te ontpoppen tot een enorm spannende strijd. Wie wint dit seizoen de Coppa Italia?

Mapei stadium decor voor finale Coppa Italia 2021

De bekerfinale van de Coppa Italia tussen Atalanta en Juventus vindt woensdag 19 mei plaats in het Mapei Stadium in Reggio Emilia. Volg al het voetbalnieuws rondom de Coppa Italia, Atalanta Bergamo en Juventus via Sporttribune.nl.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie