Momenteel jij en 59 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Finale EFL Cup 2023: Manchester United – Newcastle United

Finale EFL Cup 2023: Manchester United – Newcastle United

In Engeland wordt dit weekend de eerste bekerfinale van het seizoen gespeeld: de finale om de EFL Cup. In die eindstrijd neemt Manchester United coach Erik ten Hag het op tegen Newcastle United, het elftal waar de Nederlander Sven Botman in de verdediging speelt. Sporrtribune.nl blikt vooruit op Manchester United – Newcastle United.

Statistieken Manchester United – Newcastle United

Manchester haalde de finale door in de halve eindstrijd over twee wedstrijden af te rekenen met Nottingham Forest. Hierdoor kan Erik ten Hag al in zijn eerste United-seizoen een hoofdprijs winnen. Afgelopen weekend deed hij het met zijn team uitstekend door met 3-0 te winnen in de Premier League van Leicester City. De EFL Cup finale komt echter enkele dagen na de zware Europa League kraker tegen FC Barcelona. Het is dus maar de vraag hoe fit en scherp United aan de aftrap zal staan.

Newcastle United kende een wat rustigere voorbereiding op deze finale. De club heeft namelijk geen Europese verplichtingen meer en kon zich dus de hele week focussen op deze kraker. Dat doet het overigens wel nadat er in de Premier League met 0-2 werd verloren van Liverpool. Ook bij Newcastle zal er dus het nodige werk aan de winkel zijn om de ploeg klaar te krijgen voor de EFL Cup finale tegen United.

Erik ten Hag: “Finale halen is mooi, finale winnen is nog mooier”

United coach Erik ten Hag stond in Nederland bekend om zijn gedrevenheid. In Engeland weten ze dat inmiddels ook. Het gaat bij hem altijd om prijzen winnen en dat kan zondag dus al gebeuren als in Wembley Stadium de finale van de Carabao Cup, de EFL Cup, wordt gespeeld. “Het is natuurlijk mooi om de finale te halen, maar het gaat er niet om dat je de finale haalt”, aldus Ten Hag. “Het gaat erom dat je het wint. Het wordt zwaar, want we staan tegenover een geweldige tegenstander als Newcastle.”

Motivatie

Ten Hag kan dus al zijn eerste prijs als United coach pakken en dat terwijl de club al jarenlang droog staat: “Dat moet in de eerste plaats een enorme motivatie voor ons zijn en natuurlijk willen we ook gewoon die beker mee naar huis nemen naar onze fans.”

Wanneer is de EFL Cup finale Manchester United – Newcastle United

De EFL Cup finale zal op 26 februari worden gespeeld. De wedstrijd tussen The Red Devils en Newcastle begint om half-3 (Nederlandse tijd). De aftrap zal worden verricht in een uitverkocht Wembley. Op deze historische grasmat kan Ten Hag dus ook historie schrijven met United en gaat Botman met zijn ploeggenoten op jacht naar eeuwige roem. Want ook als Newcastle wint, is dat clubhistorie!

Volg het internationale topvoetbal vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuwsplatform waar je dagelijks voorbeschouwingen leest op nationale en internationale top voetbalwedstrijden!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie