Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Fortuna Sittard – Ajax: Amsterdammers opnieuw op jacht naar monsterscore?

Fortuna Sittard – Ajax: Amsterdammers opnieuw op jacht naar monsterscore?

Gaat Ajax in de Eredivisie wedstrijd Fortuna Sittard – Ajax opnieuw voor een monsterscore? Afgelopen weekeinde moest Cambuur Leeuwarden er in Amsterdam ook al aan geloven. De Amsterdammers wonnen met 9-0! Kan Fortuna wel een vuist maken tegen de ontketende koploper? Sporttribune.nl blikt vooruit op dit midweekse Eredivisie duel in Sittard. 

Statistieken Fortuna Sittard – Ajax

De statistieken voorafgaand aan Fortuna Sittard – Ajax laten weinig aan de verbeelding over. Ajax won de laatste vijf ontmoetingen, waarvan enkele met overmacht (5-2, 5-0 en 4-0). Maar in Limburg heeft Ajax het toch vaak lastig. Vorig seizoen boekte de ploeg van trainer Erik ten Hag een magere 1-2 zege op bezoek bij de Fortunezen.

In 2002 pakte Fortuna voor het laatst in Sittard een puntje tegen Ajax. Het werd toen 1-1. De laatste zege van de Limburgers op de ploeg uit de hoofdstad van Nederland was op 15 maart 2000. De thuisploeg wist destijds met 2-0 te zegevieren.

Favoriet bij Fortuna Sittard – Ajax

Natuurlijk is Ajax favoriet, maar Fortuna Sittard is de thuisploeg en dat kan soms wel verschil maken. Zo wist FC Twente eerder dit seizoen in de Grolsch Veste ook twee punten af te snoepen van de Amsterdammers. Kan Fortuna ook stunten? Ze zijn in ieder geval duidelijk de underdog in deze zesde speelronde van het Eredivisieseizoen 2021 – 2022.

Fortuna Sittard coach Sjors Ultee: “Veel van Erik ten Hag geleerd”

“Ik heb bij FC Utrecht samen met Erik ten Hag gewerkt. Ik heb in die tijd veel van hem geleerd over de manier van coachen, het werken met een groep en het topsportklimaat. Hij is een echte leermeester voor mij. Simpel voorbeeld: als we met spelers afspraken dat zij altijd met hun man moesten meelopen en ze deden dat 88 keer goed, maar één keer niet, dan ging het in de nabespreking over die ene keer. Dan dacht ik: hoezo, het ging 88 keer goed! Maar uiteindelijk merkte ik dat je continu moet hameren op consequentheid.”

Ajax-coach Erik ten Hag: “Vorig jaar ook moeilijk gehad bij Fortuna Sittard”

“Ultee is een slimme vent, met een goede visie en is daarnaast organisatorisch sterk. Ook op sociaal vlak staat hij zijn mannetje. Hij weet heel goed hoe spelers in elkaar staken en welke aansturing ze nodig hebben. Dat maakt hem een zeer goede trainer, ook al heeft hij geen noemenswaardige voetbalachtergrond, maar dat heeft Julian Nagelsmann ook niet. Vorig seizoen hadden we het daar al moeilijk. We weten dus wat ons te wachten staat.”

Blessures en schorsingen

Bij Fortuna Sittard ontbreken Lisandro Semedo (kuitblessure) en centrumspits Bassala Sambou. Die laatste is (nog) niet speelgerechtigd en mist dus ook het thuisduel tegen Ajax.

Ajax mist in deze competitiewedstrijd rechtervleugelverdediger Sean Klaiber (kruisband gescheurd), Zakaria Labyad (ziek) en Maarten Stekelenburg (lies). Het meespelen van Davy Klaassen is twijfelachtig. De middenvelder kampt met liesklachten die hem al twee competitieduels aan de kant hielden. André Onana (doelman) is nog altijd geschorst.

Wanneer is Fortuna Sittard – Ajax

De wedstrijd Fortuna Sittard – Ajax in de zesde speelronde van de Nederlandse Eredivisie wordt gespeeld op dinsdag 21 september in het Fortuna Sittard stadion. De bal zal voor het eerst rollen om 18:45 uur. Volg al het voetbalnieuws rondom de Eredivisie, Ajax en Fortuna Sittard vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie