Momenteel jij en 81 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Fortuna Sittard – Feyenoord in Eredivisie

Fortuna Sittard – Feyenoord in Eredivisie

Koploper Feyenoord speelt zondag in Zuid-Limburg. Tegen Fortuna Sittard zullen de Rotterdammers gaan proberen hun leidende positie te behouden. De thuisploeg heeft andere belangen. Na een goede reeks in Europees voetbal in zicht en dus hopen ze in Sittard op een stunt! Sporttribune.nl blikt vooruit op de competitiewedstrijd Fortuna Sittard – Feyenoord.

Statistieken Fortuna Sittard – Feyenoord

De Head to Head statistieken voor de onderlinge duels tussen beide clubs zijn ruimschoots in het voordeel van Feyenoord, maar eerder dit seizoen wisten de Limburgers in de Kuip een punt te pakken tegen de elf van trainer Arne Slot.

Op 22 oktober eindigde de wedstrijd Feyenoord – Fortuna Sittard in speelronde 11 in een 1-1 gelijkspel. Cordoba zette de bezoekers brutaal op 0-1. Dilrosun trok de stand direct na rust gelijk, maar verder dan die gelijkmaker kwam Feyenoord dus niet.

Julio Velázquez: “Spelers weten wat ze moeten doen”

Fortuna Sittard-trainer Julio Velázquez staat zondag niet langs de lijn als Fortuna Sittard tegen Feyenoord speelt. De trainer is voor één speelronde geschorst naar aanleiding van zijn twee gele kaarten in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk. De Spaanse oefenmeester mist hierdoor de wedstrijd tegen de koploper. “Ik maakte een foutje, dat kan. Het is moeilijk als je boven moet zitten, maar de spelers weten wat zij moeten doen”, zegt coach Velázquez in zijn vooruitblik.

“Het team presteert goed”

De ploeg zal geleid worden door de assistenten van trainer Velázquez. De coach heeft dan ook vertrouwen in een goede wedstrijd tegen de Rotterdamse ploeg. “Op dit moment presteert het team zeer goed. Onze mentaliteit is goed. Mijn team zal er zondag tegen Feyenoord weer hard voor werken”, zo laat trainer Velázquez weten via de clubkanalen.

Arne Slot: “Uit bij Fortuna wordt ook niet simpel”

Feyenoord heeft het lastige blok van topwedstrijden tegen de grootste concurrenten: Ajax, FC Twente, PSV en AZ Alkmaar al achter de rug. Toch verwacht Feyenoord-trainer Arne Slot niet dat de komende wedstrijden gemakkelijker zullen worden. “We hebben een lastig blok gehad met veel moeilijke wedstrijden. Maar uit bij Fortuna wordt ook niet simpel. Dat is een geduchte tegenstander en dus moeten we net zo scherp aan de aftrap zijn als in de voorgaande duels”, stelt de coach van Feyenoord nu al vast.

“We staan er heel goed voor”

Voorafgaand aan dit duel staat Feyenoord nog altijd op de eerste plaats. Al waren de resultaten lang niet altijd zeer overtuigend. De trainer van de Rotterdamse ploeg is tevreden en hoopt op deze manier verder te gaan. “We winnen niet makkelijk, maar we staan er heel goed voor. Dat kan ik niet ontkennen”, besluit trainer Slot.

Wanneer is Fortuna Sittard – Feyenoord

De Eredivisie wedstrijd Fortuna Sittard – Feyenoord wordt gespeeld op zondag 26 februari en begint om 12:15 uur. Het is daarmee de opening van deze speeldag.

Volg het competitievoetbal in Nederland op de voet dankzij de dagelijkse voorbeschouwingen op Sporttribune.nl: het online voetbalnieuwskanaal. Staat Feyenoord na zondag nog eerste? We weten het nadat alle duels zijn gespeeld!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie