Momenteel jij en 83 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Strijdt op alle fronten bij Fortuna Sittard – Feyenoord

Strijdt op alle fronten bij Fortuna Sittard – Feyenoord

Als op zondag 1 mei 16:45 uur wordt afgetrapt bij Fortuna Sittard – Feyenoord zullen veel clubs met grote belangstellingen de verrichtingen van beide ploegen volgen. Fortuna Sittard is voor de staartploeg een target om degradatie te voorkomen en de derde plek van Feyenoord is een doel voor zowel FC Twente als AZ Alkmaar. Sporttribune blikt vooruit op dit interessante Eredivisieduel!

Statistieken Fortuna Sittard – Feyenoord

In de laatste vijf wedstrijden dat Fortuna en Feyenoord elkaar troffen won Feyenoord vier keer, eenmaal wisten de Limburgers een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar verloren ze in de verlenging van het bekerduel alsnog met 1-2.

Op 5 december 2021, Sinterklaas, had Fortuna Sittard vijf surprises voor Feyenoord klaargelegd. Het elftal van trainer Arne Slot pakte de presentjes met plezier uit en won met 5-0 in de eigen Kuip.

Halve finale Conference League tegen Olympique Marseille versus Fortuna Sittard

Voor Feyenoord is het lastig om zich te focussen op de wedstrijd tegen Fortuna, want in gedachten zijn de Rotterdammers al in Marseille. In de Franse kustplaats speelt Feyenoord op donderdag 5 mei tegen Olympique Marseille in een poging de finale van Conference League te halen.

Slot: “Eerst zondag nog, dat zijn ook belangrijke punten voor de derde plek en dan kijken we pas naar Marseille”

De heenwedstrijd in Rotterdam eindigde vorige week donderdag in een prachtige schouwspel. Feyenoord wist op karakter te winnen en gaat met een 3-2 voorsprong de return in. Arne Slot: “Eerst zondag nog, dat zijn ook belangrijke punten voor de derde plek en dan kijken we pas naar Marseille.”

Fortuna Sittard speler Mickael Tirpan: “Knokken als team”

Op de website van Fortuna blikt speler Mickaël Tirpan vooruit op het hele belangrijke duel voor de Limburgse formatie. Tirpan: “Het wordt een pittige wedstrijd, tegen een topploeg. Maar als we knokken als een team kunnen we er een mooie middag van maken.”

Wanneer is Fortuna Sittard – Feyenoord

Fortuna Sittard – Feyenoord Rotterdam wordt op zondag 1 mei gespeeld in het Fortuna Sittard stadion. Arbiter van dienst is scheidsrechter Lindhout. Hij zal om 16:45 uur voor het eerst op zijn fluitje blazen. Volg de Eredivisie, Fortuna Sittard en het nieuws over Feyenoord vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl.

Arne Slot: “Competitie voor ons ook heel erg belangrijk”

Slot: “De halve finale van de Conference League is belangrijk, maar de competitie is voor ons ook heel erg belangrijk. Niet in de laatste plaats omdat we het verschil nog niet in voldoende mate gemaakt hebben richting de ploegen achter ons.”

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie