Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: Fortuna Sittard – PSV Eindhoven

Eredivisie: Fortuna Sittard – PSV Eindhoven

In de Eredivisie wordt op zondagmiddag het duel Fortuna Sittard – PSV Eindhoven gespeeld. Voor Fortuna is de komst van PSV één van de hoogtepunten in het jaar. En voor PSV is het vooral zaak geen puntverlies te lijden in de jacht op de landstitel. Sporttribune blikt vooruit op deze zuidelijke clash in de Nederlandse voetbalcompetitie.

Statistieken Fortuna Sittard – PSV

De wedstrijden tussen Fortuna en PSV leveren heel vaak drie punten op voor de Eindhovense formatie. Zowel in Sittard als in Eindhoven wint PSV bijna altijd van hun Limburgse collega’s. Ook vorig seizoen kon Fortuna geen vuist maken in de duels tegen PSV Eindhoven.

Er werden maar liefst drie duels gespeeld tussen de club uit Sittard en de formatie uit de Brabantse lichtstad. Alle drie werden door PSV gewonnen. Twee keer in de competitie (1-4 en 5-0) en eenmaal in het KNVB bekertoernooi (2-0). De 5-0 in het Philips Stadion was de laatste onderlinge ontmoeting en ook de wedstrijd met de grootste uitslag.

Julio Velázquez (trainer Fortuna Sittard): “We maken kans tegen PSV”

Het is voor Fortuna trainer Julio Valazquez de eerste keer dat hij tegen PSV speelt met de club uit Sittard. Hij heeft dan ook weinig last van derby gevoelens. Met Burak Yilmaz in de spits heeft hij een ervaren spits die wel gewend is tegen topclubs uit te komen. Ook Velazquez is niet bang voor PSV: “Ik ben heel ambitieus en dat probeer ik ook over te brengen op de spelersgroep. Ik kijk altijd wat het beste is voor het team. Dat ga ik zondag tegen PSV ook gewoon doen.”

“Na Go Ahead was ik niet blij, maar ik ben wel blij met onze nieuwe aanwinst uit Bologna. Januari wordt een belangrijke maand voor ons met eerst PSV en daarna ook nog AZ. We zijn de maand niet goed begonnen met verlies tegen Go Ahead, maar ik blijf positief en tegen PSV hebben we – met steun van onze fans – een nieuwe kans op drie punten.”

Ruud van Nistelrooij (trainer PSV): “Tegen Fortuna Sittard fouten eruit halen”

Trainer Ruud van Nistelrooij wist midweeks de volgende ronde van de TOTO KNVB beker te halen door Sparta te verslaan. Sprankelend ging het niet, maar er werd wel gewonnen: 2-1. Van Nistelrooij: “In de twee duels tegen Sparta vond ik dat we een aantal dingen niet goed deden. Er waren wat communicatiefouten, soms liepen we te ver terug en op sommige momenten zetten we juist heel goed druk waardoor we wel goed voetbalden.

Van Nistelrooij verwacht dat zijn elftal zondag in Sittard een hoger niveau zal aantikken: “We moeten zorgen dat we gefocust zijn. Uitwedstrijden zijn nooit makkelijk. Als we tegen Fortuna Sittard de fouten eruit kunnen halen en bij balverlies onze taken uitvoeren dan heb ik er alle vertrouwen in dat we met een goed resultaat terugkeren in Eindhoven.”

Wanneer is Fortuna Sittard – PSV

De Eredivisie wedstrijd Fortuna Sittard – PSV Eindhoven wordt op zondag 15 januari gespeeld. Het duel begint om 14:30 uur. Hoe het team van de Eindhovenaren er tegen die tijd uitziet, is nog onduidelijk. Na het eerdere vertrek van Cody Gakpo staat nu ook Noni Madueke nadrukkelijk in de belangstelling van Chelsea. Dus zal de clubleiding hard op zoek moeten naar waardige vervangers om competitief te kunnen blijven op drie fronten.

Ook Joey Veerman lijkt op een zijspoor te zijn beland. Gutierrez speelde midweeks tegen Sparta erg goed en lijkt Veerman definitief naar de bank te hebben verwezen. Voorlopig heeft de nummer 3 van de ranglijst een gat van drie punten te overbruggen met koploper Feyenoord en staat het op gelijke hoogte met Ajax.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie