Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

EURO2024 kwalificatie: Frankrijk – Griekenland

EURO2024 kwalificatie: Frankrijk – Griekenland

Nederland speelt zondag de troostfinale in de UEFA Nations League. Een dag later komen de poulegenoten uit de EK kwalificatie in actie. Concurrenten voor de eerste twee plaatsen in de poule Frankrijk en Griekenland nemen het maandag tegen elkaar op in Parijs. Welk land pakt de punten en zet Nederland verder op achterstand? Sporttribune.nl blikt vooruit op Frankrijk – Griekenland.

Statistieken Frankrijk – Griekenland

De Franse ploeg wist in maart van dit jaar overtuigend te winnen van Nederland. Dat duel eindigde in 0-4. Ook de wedstrijden daarna wist de formatie van bondscoach Didier Deschamps in winst om te zetten. Ook de lastige uitwedstrijd bij Ierland leverde de Fransen drie punten op: 0-1 winst.

En afgelopen vrijdag kwamen daar nog eens drie punten bovenop doordat Frankrijk met 0-3 won bij Gibraltar. Geen grootse uitslag, maar wel de volle buit uit drie duels.

Didier Deschamps: “Seizoen op hoog niveau afsluiten”

De Franse bondscoach Didier Deschamps is bezig aan zijn laatste kunstje en ligt voorlopig op koers voor een mooi einde van zijn loopbaan als Franse keuzeheer. Met de thuiswedstrijd tegen Griekenland voor de boeg lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat de ongeslagen reeks wordt voortgezet. Dechamps ziet dat echter anders: “Zonder Gibraltar te beledigen, Griekenland heeft meer kwaliteit spelers binnen de selectie. Zij hebben een groter vermogen om gevaarlijke situaties te creëren. Een overwinning tegen Griekenland zal ons iets dichter bij ons doel brengen”, zegt de bondscoach van Les Bleus.  

Rust nodig

Dechamps vervolgt: “Ik ben niet op zoek naar excuses, we hadden het beter kunnen doen, maar we hebben het werk gedaan. Op naar de laatste wedstrijd voor iedereen. We weten dat we maandag een zwaardere wedstrijd zullen hebben. De spelers zullen rust nodig hebben. Ik hoop dat onze rugbyvrienden het grasveld van het Stade de France niet te veel beschadigen. We krijgen een vol stadion. We gaan er alles aan doen om het seizoen maandag op een hoog niveau af te sluiten”, aldus bondscoach Deschamps tot besluit van zijn vooruitblik.

Gustavo Poyet: “Het wordt een loodzware wedstrijd maandag”

Voor Griekenland wordt het natuurlijk helemaal een opgave om tegen het grote Frankrijk een resultaat te behalen. Bondscoach Gustavo Poyet, die vorig jaar het stokje overnam van John van ’t Schip, bereidt zich dan ook voor op het ergste: “Wat we maandag verwachten? Een loodzware wedstrijd! Maar geloof me: we gaan er alles aan doen om van Frankrijk te winnen. We willen die wedstrijd graag winnen, maar het is geen drama als we verliezen omdat Frankrijk-uit gewoon een hele moeilijke klus is. Voor ons is het nu gewoon elke wedstrijd spelen om te winnen. Als we ons kunnen kwalificeren zou het geweldig zijn, het zou een ongelooflijke prestatie zijn en zo niet, dan hebben we ons beter voorbereid op de play-off volgend jaar maart.”

Wanneer is Frankrijk – Griekenland

De EK kwalificatiewedstrijd Frankrijk – Griekenland zal maandagavond 19 juni worden gespeeld in het Stade de France, gelegen in de Franse hoofdstad Parijs. Scheidsrechter Latino uit Spanje zal daar om 20:45 uur blazen voor de aftrap.

Welk land gaat in Paris Saint Denis de winst grijpen en zet daarmee een belangrijke stap richting plaatsing voor EURO2024? Kan Griekenland verrassen en daarmee Nederland in een lastig parket brengen of behoudt Frankrijk haar ongeslagen status door ook de Grieken aan de zegekar te binden?

De Fransen verloren voor het laatst tijdens het WK in Qatar toen ze in de finale ten onder gingen tegen de Argentijnen. De kans dat dit maandag ook gebeurt, is klein, maar in voetbal is alles mogelijk! Volg het allemaal vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het voetbalnieuws platform van Nederland!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie