Momenteel jij en 59 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK Qatar 2022: halve finale Frankrijk – Marokko

WK Qatar 2022: halve finale Frankrijk – Marokko

In de halve finale van het WK voetbal 2022 in Qatar staat het duel Frankrijk – Marokko op het programma. Wie staat er zondag in de eindstrijd van dit wereldkampioenschap en wie moet zich gaan opmaken voor de troostfinale van komende zaterdag? Sporttribune.nl blikt vooruit op deze kraker tussen titelverdediger Frankrijk en WK verrassing Marokko!

Statistieken Frankrijk – Marokko

Het wordt de allereerste officiรซle wedstrijd tussen beide voetballanden. In het verleden werd er al wel twee keer een oefenduel tussen Frankrijk en Marokko afgewerkt, maar dus nog nooit op een WK eindronde of ander internationaal voetbaltoernooi.

De eerste wedstrijd waarin de twee landen tegen elkaar voetbalden vond plaats in 1999. Aan het einde van de vorige eeuw wisten de Fransen met 1-0 te winnen van hun Marokkaanse collega’s. Het tweede onderlinge duel die we in de Head 2 Head statistieken tegenkomen werd in 2007 gespeeld. Toen kwam er geen winnaar uit de hoge hoed. Het vriendschappelijke duel eindigde in een vriendschappelijke stand: 2-2.

Didier Deschamps (bondscoach Frankrijk): โ€œMarokko verdient deze halve finaleplaatsโ€

De Franse bondscoach Didier Deschamps heeft een lastig toernooi achter de rug met enkele ups en downs, maar zijn elftal zit nog steeds in de race om als eerste land sinds 1962 (toen was het Braziliรซ) de wereldtitel twee keer op rij te winnen. Maar Dechamps weet dat Marokko misschien wel de lastigste horde kan worden richting dat einddoel: โ€œNiet veel mensen hadden ze op dit niveau verwacht, maar ze zijn er en het is geen verrassing. Ze kregen slechts รฉรฉn doelpunt tegen in vijf wedstrijden.

Vertrouwen

Volgens Dechamps is Marokko terecht halve finalist. Na zeges op Spanje en Portugal in de knock-outfase en een 2-0 overwinning op de Belgen in de groepsfase weet hij wat zijn ploeg te doen staat. “Marokko verdient het om in deze halve finale te staan, want ze hebben een ijzersterke ploeg. We zullen vol aan de bak moeten om de finale te halen, maar gaan met veel zelfvertrouwen die strijd aan.โ€

Hoalid Regragui (bondscoach Marokko): โ€œFans tegen Frankrijk laten genieten van Marokkoโ€

De Marokkaanse bondscoach Hoalid Regragui kan nu al niet meer stuk in Marokko, maar toeval of niet hij is in Frankrijk geboren en dus wordt het voor hem een speciale wedstrijd. Toch is hij vooral bezig met geschiedenis schrijven voor de Marokkanen. โ€œWe dromen van de wereldtitel. Europese landen zijn gewend om het WK voetbal te winnen, maar voor een Afrikaans land is dat niet normaal.”

Trots

“We hebben nu de kans om heel Afrika trots te maken en te tonen dat voetbal ook in Afrika een grote sport is. Onze spelers hebben fans over de hele wereld laten genieten van het spel dat wij spelen en dat willen we ook weer tegen de Fransen tonen.โ€

Wanneer is Frankrijk – Marokko

De WK voetbal halve finale Frankrijk – Marokko zal op woensdag 14 december 2022 worden gespeeld in het Al Bayt Stadium te Al Khor. De beide ploegen trappen om 20:00uur Nederlandse tijd af. Wie haalt de finale van dit WK voetbal? Zijn het de titelverdedigers uit Frankrijk met Kylian Mbappรฉ en Giroud voorop of gaan de Marokkaanse Nederlanders nog een keer stunten door ook de regerend wereldkampioen naar huis te sturen? Volg het vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een โ‚ฌ20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust ยฉ Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie