Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WEURO 2022: topper in kwartfinale Frankrijk – Nederland

WEURO 2022: topper in kwartfinale Frankrijk – Nederland
Poll

Haalt Nederland de halve finale?

83%
17%

Nadat eerder al Engeland en Duitsland zich plaatsten voor de halve eindstrijd komen zaterdag de Leeuwinnen in actie. De Nederlandse voetbaldames spelen tegen topfavoriet Frankrijk. De winnaar verdient een plekje bij de laatste vier. Sporttribune.nl blikt vooruit op de kwartfinale op WEURO 2022: Frankrijk – Nederland.

Statistieken Frankrijk – Nederland

De Head 2 Head statistieken bij Frankrijk – Nederland zijn niet in het voordeel van de Oranjeleeuwinnen. Meestal is Frankrijk namelijk te sterk voor onze damesvoetballers. De laatste keer dat Nederland van de Franse ploeg won was in 2015. Toen werd een vriendschappelijk duel met 1-2 in winst omgezet.

Dit jaar speelden beide landen ook al twee keer tegen elkaar tijdens het Tournoi de France. Nederland wist de Fransen één keer op 3-3 te houden en verloren het tweede duel met 3-1.

Leeuwinnen bondscoach Mark Parsons: “Frankrijk is een geweldige tegenstander”

Bondscoach Mark Parksons weet nog heel goed hoe het duel in februari verliep en zegt daaruit belangrijke lessen te hebben geleerd voor de komende confrontatie op dit EK 2022. “De ervaring van toen is nu belangrijk. Het was frustrerend die dag. We moeten beter, maar we halen voordeel uit die wedstrijd. Het is een geweldige tegenstander. Nu moeten we herstellen, trainen en iedereen fit krijgen. Dan tonen we onze kwaliteit op het juiste moment.”

Mark Parsons: “Bang? Niet ik ben niet bang”

“Bang niet, nee. Zorgen heb ik ook niet. Ik weet hoeveel kwaliteiten we in huis hebben. Dat het lastig wordt, is duidelijk, maar het zal hem zaterdag vooral in de details zitten. Als we alle taken goed uitvoeren maken we zeker kans om Frankrijk te verslaan. Maar verslappen we, dan worden we kwetsbaar.”

Wanneer is Frankrijk – Nederland

De kwartfinale op WEURO 2022 Frankrijk – Nederland wordt op zaterdag 23 juli gespeeld. Het duel in het Aesseal New York Stadium (Rotherham) begint om 21:00 uur en staat onder leiding van de Kroatische scheidsrechter Martincic.

Volg al het nieuws rondom WEURO 2022, de Franse damesploeg en de Oranjeleeuwinnen vanaf de eerste rij via het online sportnieuws kanaal Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie