Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Franse Ligue 1: OSC Lille – Paris Saint Germain

Franse Ligue 1: OSC Lille – Paris Saint Germain

Komend weekend staat in de Franse Ligue 1 het duel tussen de regerend kampioen van Frankrijk, OSC Lille, en de huidige koploper in de Franse voetbalcompetitie, Paris Saint Germain, op het programma. Sporttribune blikt vooruit op deze kraker tussen beide Franse topclubs.

Statistieken OSC Lille – Paris Saint Germain

In de vorige editie van Lille – PSG werd het 1-0 voor Lille. Dit was tijdens de Supercup ontmoeting aan het begin van dit seizoen. Lille-verdediger Sven Botman, momenteel in de belangstelling van AC Milan, stond de hele wedstrijd in de basis van OSC Lille. Bij PSG toen nog geen Wijnaldum en ook geen Xavi Simons.

Beide ploegen beleefden in hun vorige wedstrijd geen prettige dag. OSC Lille ging op bezoek bij Stade Brest. De thuisploeg, met Marco Bizot op doel, won met 1-0.

Paris Saint Germain kwam afgelopen maandag ook van een koude kermis thuis. Het Coupe de France duel tegen Olympique Nice eindigde in 0-0. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. Onze landgenoot Xavi Simons nam zijn verantwoordelijkheid en eiste de zes pingel voor zich op. Hij miste echter, waardoor Paris Saint Germain werd uitgeschakeld in het Franse bekertoernooi. En daar waren ze in Parijs niet blij mee.

Sven Botman

Bij Lille OSC wordt er al geruime tijd aan het voetbalshirtje van de Nederlander Sven Botman getrokken. Vorig seizoen zou er al een bod van 45 miljoen zijn uitgebracht op de centrale verdediger en onlangs veegde Lille nog een bod van 35 miljoen euro door Newcastle United van tafel. Ook Manchester City en – pikant – ook Paris Saint Germain hengelde al naar de diensten van Botman, maar die bevestigde deze week dat hij het seizoen in Lille afmaakt.

De boomlange verdediger blijft dus in ieder geval tot aan de zomer nog in Lille voetballen, maar daarna zal er waarschijnlijk aan zijn Franse avontuur een einde komen. Bij deze topper OSC Lille – Paris Saint Germain staat Botman nog ‘gewoon’ in het hart van de verdediging.

Wanneer is OSC Lille – Paris Saint Germain

De Ligue 1 topper Lille – PSG wordt op zondag 6 februari om 20:45 uur gespeeld in het Stade Pierre-Mauroy (Villeneuve d’Ascq). Volg het Franse voetbal via Sporttribune.nl: het online tribune stoeltje waar je altijd op de eerste rij zit!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie