Momenteel jij en 83 anderen op onze sporttribune
Advertentie

De Franse toppers Lyon en PSG treffen elkaar zondag

De Franse toppers Lyon en PSG treffen elkaar zondag

De Franse topper Lyon – PSG staat voor komende zondag op het menu. De twee topploegen uit Ligue 1 treffen elkaar exact vier dagen nadat Paris Saint Germain het in de Coupe de France opnam tegen Lille, de koploper in de Franse competitie. PSG won het bekertreffen met Lille overtuigend en tankte daarmee veel vertrouwen voor de topper tegen Olympique Lyon.

Franse topper Lyon – PSG: buitenkansje voor Depay?

Voor Memphis Depay zijn er dit seizoen weinig momenten waarop hij zijn klasse kan tonen aan de voetbalwereld. Lyon plaatste zich vorig seizoen niet voor Europees voetbal, waardoor Depay een beetje uit beeld is geraakt. Ook zag de spits van Oranje in de winterstop een transfer naar FC Barcelona – voor een tweede keer – mislukken.

Toch is Depay goed in vorm. De 27-jarige goaltjesdief was dit seizoen al 14 keer trefzeker voor Lyon. Op de topscoorderslijst van Frankrijk hoopt Memphis alleen Kylian Mbappé voor zich te dulden. Het supertalent van PSG scoorde tot nu toe 18 maal dit seizoen. Kevin Volland, de Duitse revelatie van Ligue 1 formatie AS Monaco, staat derde met 13 doelpunten. De Franse topper Lyon – PSG is voor Depay één van de weinige kansen om zich echt te tonen dit seizoen: “Ik weet dat ik nu al voor een grote club speel, maar ik wil naar de absolute top. En dan is presteren tegen Paris Saint Germain een mooi podium, maar dat is niet mijn drijfveer. Ik wil met Lyon successen halen voordat ik de volgende stap zet.”

Langer verblijf in Lyon?

Maar of hij daadwerkelijk vertrekt blijft de vraag. Bij Lyon hopen ze ondertussen dat het niet zo ver komt, althans voorlopig niet. Lyon heeft hem een nieuw contract aangeboden dat de Nederlander moet overhalen langer in Lyon te verblijven. Lyon voorzitter Jean-Michael Aulas: “Wat Memphis betreft: ik droom ervan dat hij ons aanbod accepteert. Ons aanbod staat tot het einde van het seizoen”, vertelt Aulas in een interview met het Franse persbureau AFP. “Memphis geeft zoveel, hij was dit seizoen direct betrokken bij 23 goals. Ons aanbod zal op tafel blijven liggen. En als we kampioen worden, waarom niet?”

Mooie match

In de Ligue 1 speelt Lyon zeer aanvallend en dat past bij Memphis Depay zijn speelstijl. Hij is de grote aandrijver in het aanvalsspel van Lyon. Evenals bij Oranje speelt hij op papier in de spits, maar is zijn rol in werkelijkheid die van spelmaker in de voorste linie. Depay zwerft als ‘valse spits’ overal op het veld. Hij is daar waar hij het meeste gevaar kan stichten met acties, passes en handigheidjes.

Franse titelstrijd

Lyon staat voorlopig derde in Ligue 1 met slechts drie punten achterstand op koploper Lille en evenveel punten als PSG. Deze Franse topper Lyon – PSG kan dus beslissend zijn voor de titelkansen van beide ploegen en van Lille. Of dit het laatste seizoen is dat Lyon dat met Depay gaat doen, is afwachten. Voorlopig wil hij vooral stralen tijdens de komende topper van zondag en het aankomende EK voetbal.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie