Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Conference League: Gil Vicente – AZ Alkmaar

UEFA Conference League: Gil Vicente – AZ Alkmaar

Waarschijnlijk wordt het niet heel spannend, maar leuk is het natuurlijk wel. AZ gaat namelijk donderdag in Portugal tegen Gil Vicente hoogstwaarschijnlijk het groepsfase ticket voor de UEFA Conference League veiligstellen. Na de klinkende zege in Alkmaar kan dat bijna niet meer misgaan. Sporttribune blikt vooruit op Gil Vicente – AZ Alkmaar.

Statistieken Gil Vicente – AZ Alkmaar

Vorige week kwamen beide clubs in actie in het AFAS Stadion van AZ. Vele volgers voorspelden een gelijk opgaande, boeiende strijd tussen twee ploegen van ongeveer hetzelfde kaliber. Niets bleek minder waar, want AZ was heer en meester in het eigen stadion.

Al na 24 minuten stond het 1-0 voor AZ. Dani de Wit kopte de openingstreffer binnen. In de tweede helft kwam de doelpuntenmachine pas echt op gang. Onder toeziend oog van onder andere Marco Borsato werd het in de 78e minuut 2-0. In het slot van het duel liep AZ gemakkelijk uit naar 3-0 en zelfs 4-0.

Pascal Jansen (trainer AZ): “Dit kan bijna niet meer misgaan”

AZ Alkmaar heeft zichzelf een comfortabele positie verworven en kan met een goed gevoel op pad gaan naar het Portugese Gil Vicente, Jansen: “ Het kan bijna niet meer misgaan. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit, maar 4-0 is een heel belangrijk resultaat. Toch zullen we gefocust moeten blijven”, aldus trainer Jansen.

Jansen: “We staan er zeer goed voor”

Jansen is dan ook hoopvol gestemd over een goede afloop. “Als je in Europa vier keer scoort en de nul houdt, mag je volgens mij wel trots zijn. De sfeer in de kleedkamer is bijzonder en dat is denk ik ook wel terecht. We kunnen met veel vertrouwen afreizen naar Portugal. We staan er (zeer) goed voor.”

Wanneer is Gil Vicente – AZ Alkmaar

De return in de play-offs van de UEFA Europe Conference League Gil Vicente – AZ Alkmaar zal op donderdag 25 augustus wordt gespeeld in de Portugese stad Barcelos. De aftrap in het Cidade de Barcelos Stadion zal om 21:00 uur worden verricht.

Volg al het nieuws over het Nederlandse voetbal, de internationale sterren en de UEFA Conference League vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl en lees dagelijks updates over de voetbalclubs in Nederland en Europa.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie