Momenteel jij en 89 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Giovanni van Bronckhorst gaat voor finaleplaats in de UEFA Europa League

Giovanni van Bronckhorst gaat voor finaleplaats in de UEFA Europa League

Rangers FC trainer Giovanni van Bronckhorst staat op het punt om zijn eerste Europese finale als trainer van Rangers FC te behalen. De Nederlandse oefenmeester staat op donderdag 5 mei tegenover RB Leipzig en bij winst is Rangers FC finalist in de UEFA Europa League, seizoen 2021 – 2022. Sporttribune blikt vooruit op Rangers FC – RB Leipzig.

Statistieken Rangers FC – RB Leipzig

De heenwedstrijd in deze halve finale van de Europa League werd vorige week in Leipzig afgewerkt. De Duitse Bundesliga formatie had het thuisvoordeel, maar wist daar in de eerste helft niet van te profiteren. Omdat ook het elftal van Giovanni van Bronckhorst niet tot scoren kwam was de ruststand 0-0.

Met deze score durfde Rangers FC de return in eigen stadion wel aan, maar de ploeg uit Leipzig dacht daar natuurlijk anders over. De Duitsers gingen vol in de aanval en dat resulteerde in de 85e minuut in de 1-0. Voormalig PSV’er Angelino schoot prachtig raak en bepaalde daarmee de eindstand van het heenduel op 1-0.

Giovanni van Bronckhorst speelt met Rangers FC ook nog Old Firm

In aanloop naar deze return moest Rangers FC afgelopen weekeinde ook nog eens de Old Firm tegen Celtic afwerken. Het bleek allemaal net even iets te veel van het goede voor de formatie van trainer Van Bronckhorst. De Rangers wisten in Celtic Park nog wel een puntje te pakken, maar dat gebeurde met hangen en wurgen. Het duel eindigde in 1-1 na goals van Jota (Celtic, 21e minuut) en Sakala (Rangers, 67e minuut).

Ook RB Leipzig wint niet

Ook RB Leipzig had het afgelopen weekend lastig in de Duitse Bundesliga. Met ongetwijfeld het treffen tegen Rangers FC in het achterhoofd reisde het af naar Mönchengladbach. Thuisploeg Borussia Mönchengladbach profiteerde van die gedachten en won met 3-1.

Embolo opende de score, waarna middenvelder Jonas Hofmann voor de tweede en derde treffer tekende. Namens Red Bull Leipzig deed Nkunku nog wel wat terug, maar daar bleef het dan ook bij.

Wanneer gaat Giovanni van Bronckhorst op jacht naar finaleplaats?

De halve finale return in de Europa League Rangers FC – RB Leipzig wordt op donderdag 5 mei gespeeld op Ibrox. Dat stadion is vanaf 21:00 uur het decor voor het allesbeslissende duel richting de finale van het seizoen 2021 – 2022 in de UEFA Europa League. Volg al het voetbalnieuws over de Champions League, Conference League en de Europa League via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie