Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: Go Ahead Eagles – Ajax

Eredivisie: Go Ahead Eagles – Ajax

In de Nederlandse Eredivisie wordt zondag de competitie wedstrijd Go Ahead Eagles – Ajax Amsterdam gespeeld. Kan de thuisploeg de Amsterdammers opnieuw pijn doen of pakt Ajax drie punten en blijft het daardoor in de spoor van Feyenoord? Sporttribune blikt vooruit op Go Ahead Eagles Deventer – Ajax Amsterdam!

Statistieken Go Ahead Eagles – Ajax

Er kan onderhand gerust gesteld worden dat de Eagles een angstgegner zijn geworden van Ajax. In de laatste drie onderlinge ontmoetingen wist Ajax geen enkele keer te winnen. Vorig seizoen won Go Ahead Eagles in Deventer met 2-1 en pakte het dankzij een 0-0 gelijkspel een punt in de Johan Cruijff Arena.

Ook dit seizoen kon Ajax niet winnen van de club uit Deventer. Na een 1-0 voorsprong gaf het team van de toenmalige trainer Alfred Schreuder de winst uit handen en mocht het nog van geluk spreken dat het bij 1-1 bleef. Go Ahead kreeg volop kansen en zag zelfs een (op het oog geldige) goal afgekeurd worden door de VAR.

René Hake (trainer Go Ahead): “Wij zijn angstgegner voor Ajax”

Go Ahead Eagles gaat met bravour en zelfvertrouwen het duel tegen Ajax in. De club uit Deventer heeft hiermee al meerdere malen succes geboekt tegen de Amsterdammers, dus waarom zou je dat ook niet komende zondag doen? Trainer René Hake: “Wij zijn inmiddels denk ik een soort angstgegner aan het worden voor Ajax.”

“Moeilijk te kloppen in Adelaarshorst”

Het zelfvertrouwen is overigens niet alleen gebaseerd op het stuntseizoen van vorig jaar: “Eerder dit seizoen hebben we met 1-1 ook gelijkgespeeld in de Arena. Ook toen waren er kansen om te winnen. Het doelpunt van Bobby Adekanye had in mijn ogen gewoon moeten tellen. Daar had stiekem dus ook nog wat meer ingezeten voor ons. In ons eigen stadion zijn wij vaak nog moeilijker te kloppen.”

John Heitinga (trainer Ajax): “Ik verwacht een dominant Ajax”

Ajax is inmiddels al lang en breed uitgeschakeld in de Europa, lijkt de titel ook te kunnen vergeten en moet in de beker tegen Feyenoord de finale zien te halen. Veel kansen op succes zijn er dan ook niet meer voor de Amsterdammers. Ook trainer John Heitinga beseft dat, maar blijft tot het laatste moment hopen op de titel, ook nu Go Ahead Eagles wacht: “We voelen geen extra druk nadat we drie keer op rij niet gewonnen hebben van Go Ahead Eagles. We weten wel ongeveer hoe zij op het veld staan en zijn dus voorbereid.”

“Zorgen dat we een resultaat halen”

Heitinga vervolgt: “Go Ahead is duidelijk een hecht team, maar dat zijn wij dus ook. De meeste spelers zijn gewoon fit teruggekomen van de interlands. Ik verwacht een dominant Ajax, tegen een ploeg die op de counter wil spelen of soms wordt gedwongen om zo te moeten voetballen. Daarbij moeten we zorgen dat we resultaat halen.”

Wanneer is Go Ahead Eagles – Ajax

De competitiewedstrijd Go Ahead – Ajax wordt op zondag 2 april gespeeld. Het duel dat dus in de Adelaarshorst wordt gespeeld begint om 12:15 uur. Het is dus de eerste zondag wedstrijd van die dag.

Volg de actie in de Nederlandse Eredivisie, de topduels van Go Ahead Eagles en Ajax vanaf de eerste rij via Sporttribune. Wij publiceren dagelijks voorbeschouwingen op voetbalwedstrijden in binnen- en buitenland. Neem jij ook plaats op de Sporttribune?

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie