Momenteel jij en 89 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: Go Ahead Eagles – FC Groningen

Eredivisie: Go Ahead Eagles – FC Groningen

In speelronde 31 speelt FC Groningen uit bij Go Ahead. Kunnen de Noordelingen degradatie nog ontlopen door van Go Ahead te winnen of valt in Deventer het doek? En moet gewonnen worden, zoveel is zeker. Voetbalnieuwskanaal Sporttribune.nl blikt vooruit op Go Ahead Eagles – FC Groningen.

Statistieken Go Ahead Eagles – FC Groningen

Go Ahead staat momenteel op een elfde plaats. Met slechts twee punten minder dan de huidige nummer acht zijn de play-offs echter nog prima haalbaar. FC Groningen moet vooral winnen om niet te degraderen. Met nog twaalf punten te halen, is de eerste ploeg boven de Groningers Excelsior al bijna niet meer in te halen. De achterstand op de Rotterdammers bedraagt nu elf punten.

In de vorige onderlinge ontmoeting wist FC Groningen drie punten te pakken tegen de Eagles. In de Euroborg werd het 1-0 voor de Noordelingen. Ramon Pascal Lundqvist was al binnen drie minuten trefzeker en bezorgde daarmee Groningen de winst.

René Hake: “Wordt geen makkelijke wedstrijd”

Dit seizoen weet Go Ahead Eagles heel wat ploegen te slim af te zijn in De Adelaarshorst. GAE-trainer René Hake verwacht dat er tegen FC Groningen weer keihard gewerkt moet worden om de punten binnen te halen. “Wij laten zien dat we thuis tegen heel veel verschillende tegenstanders goed kunnen spelen en resultaten kunnen halen. Dus dan is het logisch dat we daar veel vertrouwen in hebben en de wedstrijd met vertrouwen tegemoet zien. Dat wil niet zeggen dat het een makkelijke wedstrijd gaat worden tegen FC Groningen”, zo zegt trainer Hake in aanloop naar zondag.  

“Supporters gebruiken om te winnen”

Om de top acht van de Eredivisie nog te halen, zijn de drie punten van harte welkom weet trainer Hake. “We moeten zondag weer heel goed zijn om te winnen van FC Groningen. We hopen dat we onze supporters kunnen gebruiken om de wedstrijd naar ons toe te trekken”, zo zegt de trainer van GAE tot besluit. Overigens kan GAE die steun niet alleen gebruiken op het veld, maar ook ernaast. Eagles-speler Bas Kuipers vraagt namelijk extra aandacht voor het werk van de Hersenstichting.

Dennis van der Ree: “Theoretisch is het nog mogelijk”

FC Groningen speelt sinds 2000 onafgebroken in de Eredivisie, maar het ziet er nu naar uit dat de ploeg degradeert. FC Groningen trainer Dennis van der Ree wil nog niet opgeven, maar ziet de kansen voor zijn club kleiner worden. “Erin blijven geloven is een groot woord. Theoretisch is het nog mogelijk. We gaan kijken hoe we er de komende dagen voorstaan. We moeten niet alles laten vallen nu we naar Go Ahead gaan”, zo vertelt de trainer van FC Groningen op de clubwebsite.

“Moeilijke situatie”

FC Groningen treft na GAE nog Ajax, Vitesse en Sparta. Stuk voor stuk moeilijke duels, maar wellicht is pleit dan al beslecht: “De situatie waarin we zitten is gewoon heel moeilijk voor deze jongens. Dat merk je ook gewoon in het spel. Weinig vertrouwen en geloof in wat we doen. Zo ga je langzaam naar het einde. Het wordt vrij lastig, maar we gaan het zien. We blijven knokken zolang het nog kan”, zo besluit trainer Van der Ree zijn verhaal richting de uitwedstrijd in Deventer.

Wanneer is Go Ahead Eagles – FC Groningen

De Eredivisie wedstrijd Go Ahead Eagles – FC Groningen is op zondag 7 mei en begint om 12:15 uur. Het is de eerste wedstrijd van de zondag en dus is het vroeg opstaan voor de Noordelingen om richting Deventer te gaan.

Volg het allemaal vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuwskanaal waar je dagelijks voorbeschouwingen leest op Eredivisie duels en topduels in Europese competities.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie