Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Laatste Eredivisiewedstrijd van 2022: Go Ahead Eagles – Vitesse

Laatste Eredivisiewedstrijd van 2022: Go Ahead Eagles – Vitesse

De aller- allerlaatste competitiewedstrijd in de Nederlandse Eredivisie van het jaar 2022 is de derby Go Ahead Eagles – Vitesse Arnhem. Beide clubs liggen op iets meer dan een half uur rijden van elkaar en worden door amper 40 kilometer verschil van elkaar gescheiden. Zij hebben de eer om de veertiende en laatste speelronde van dit kalenderjaar af te sluiten doordat het duel in Deventer pas om 20:00 uur begint. Sporttribune blikt vooruit op de streekderby.

Statistieken Go Ahead Eagles – Vitesse Arnhem

De laatste streekderby tussen de Eagles en de bezoekers uit Arnhem werd op 1 mei van dit jaar gespeeld, ook toen in Deventer. De thuisploeg kwam al snel op achterstand dankzij een goal van Vitesse topscoorder Openda (13e minuut). Nog voor de thee kwamen de Eagles op 1-1. Lidberg zorgde op aangeven van Kuipers voor die gelijkmaker (35e minuut).

Na de pauze gebeurde er veel, maar het belangrijkste wapenfeit was de tweede goal van de Belg Opende die daarmee Vitesse de zege bezorgde. Hij maakte in de 69e minuut de 1-2 en bepaalde daarmee dus ook de eindstand.

Vormpeil Go Ahead Eagles

Eagles trainer RenΓ© Hake is bezig met een prima reeks. Na vijf verloren wedstrijden in het begin van dit Eredivisieseizoen is zijn ploeg ongeslagen gebleven in de acht competitieduels en de KNVB bekerwedstrijd tegen Helmond Sport die daarop volgden. Alle veertien punten werden dus in die reeks behaald. Go Ahead Eagles staat daarmee op een stabiele elfde plek van de Nederlandse Eredivisie.

Vormpeil Vitesse

Vitesse begon net als Go Ahead dramatisch aan dit seizoen. Toen trainer Thomas Letsch het zinkende schip ook nog eens verliet leek een rampseizoen in de maak. Met de aanstelling van trainer Phillip Cocu is de rust in Arnhem weer een beetje teruggekeerd. De beloning kwam al snel. In Amsterdam hield Vitesse afgelopen woensdag Ajax op 2-2. Hierdoor is Vitesse van de laatste naar de vijftiende positie geklommen en daar staat het allemaal heel dicht bij elkaar.

Wanneer is Go Ahead Eagles – Vitesse

De competitieafsluiter van 2022 tussen GAE en Vitesse wordt op zondag 13 november gespeeld in de Adelaarshorst aan de Vetkampstraat te Deventer. Beide clubs trappen het duel om 20:00 uur af, waarna rond 22:00 uur de Eredivisie voor het kalenderjaar 2022 ten einde zal komen. Daarna is de focus vol op het WK en zal de Eredivisie in het nieuwe jaar – om precies te zijn op 6 januari 2023 – worden hervat.

Blijf op de hoogte van al het voetbalnieuws en lees elke dag nieuwe voorbeschouwingen op het online nieuwsplatform Sporttribne.nl en zit ook eerste rang bij het WK Qatar 2022!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust Β© Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie