Momenteel jij en 61 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Start Formule 1 seizoen: Grand Prix Bahrein 2022

Start Formule 1 seizoen: Grand Prix Bahrein 2022

Het formule 1 seizoen 2022 start dit weekend met de Grand Prix Bahrein. Kan regerend wereldkampioen Max Verstappen direct toeslaan? Sporttribune blikt vooruit op de opening van het Formule 1 seizoen 2022 met de Grand Prix Bahrein.

Statistieken Grand Prix Bahrein

Het is alweer de 18e keer dat het Formule 1 circus neerstrijkt in Bahrein. Dit land is een kleine eilandstaat in de Perzische Golf. Deze zogeheten archipel bestaat uit 33 eilanden, waarvan het grootste zo’n 55 km lang en 18 km breed is, en ligt voor de kust van Saoedi-Arabië.

Verstappen: “De nieuwe RB18 voelt goed aan”

Hier hoopt Max Verstappen het seizoen direct goed te beginnen, nadat hij vorig seizoen pas in de allerlaatste race afrekende met zijn grote concurrent Lewis Hamilton. Verstappen: “Het ruwe oppervlak van de baan in Bahrein maakt het lastig vergelijken met bijvoorbeeld de testen in Barcelona. Ik ben niet voluit gegaan, want daar heb je niks aan tijdens deze testdagen. Ik ben er klaar voor om tijdens het openingsweekend te gaan knallen. De nieuwe onderdelen van de auto voelde goed, dus hopelijk blijft de RB18 dat ook zo goed doen tijdens dit openingsweekend. ”

Grand Prix Bahrein 2021

Vorig seizoen eindigde de Grand Prix Bahrein in een zegetocht voor Hamilton. Verstappen reed lange tijd aan kop, maar na teamorders liet hij de kop aan de Brit. Het Red Bull Racing team vroeg Verstappen in te houden om een straf te voorkomen. Achteraf zou Max zeggen dat hij liever was doorgereden en een straf had gekregen. Nu eindigde de Nederlander als tweede.

Verstappen: “Waarom lieten jullie mij er niet voor?

“Waarom lieten jullie mij er niet voor?”, liet de Nederlander via de boordradio weten. “Ik weet niet precies wat er gebeurde. Ik denk dat we het tijdens de race niet echt hebben opgelost, ik had er in langzame bochten nog best last van. Gelukkig hebben we de race wel kunnen finishen en goede punten kunnen scoren.”

Wanneer is de GP Bahrein 2022

Racefans hebben er de hele winter op gewacht, maar dit weekend is het dan eindelijk zover. Op vrijdag 18 maart starten de vrije trainingen, op zaterdag 19 maart wordt de startvolgorde bepaald bij de kwalificaties en op zondag 20 maart barst het F1 geweld los met de start van de Grand Prix Bahrain 2022 die om 16:00 uur (Nederlandse tijd) zal plaatsvinden op het Bahrain International circuit .

Elke ronde bevat 15 bochten en het rondje is 5,4 kilometer lang. Gaat Verstappen direct een tik uitdelen aan Hamilton en Mercedes? Volg al het Fomule 1 nieuws over de Grand Prix Bahrein, Hamilton en Max Verstappen vanaf pole position via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie