Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Formule 1: Pakt Max Verstappen in de Grand Prix Japan wel de wereldtitel?

Formule 1: Pakt Max Verstappen in de Grand Prix Japan wel de wereldtitel?

In Singapore was er een kleine kans. Dat ging toen niet door. Maar komende zondag is er in de Grand Prix Japan een reuzekans voor onze landgenoot Max Verstappen om zijn tweede wereldtitel in de Formule 1 te pakken. Winnen én de snelste raceronde rijden, volstaat voor het Hollands feestje in Japan. Sporttribune blikt vooruit op de Grand Prix Japan 2022.

De stand voor de Grand Prix Japan 2022

De kaarten zijn allang geschud bovenaan de ranglijst. Het is niet de vraag of maar wanneer Verstappen kampioen wordt. Momenteel heeft de Nederlander van Red Bull Racing 341 punten verzameld. Dat zijn er ruim honderd meer dan zijn eerste achtervolger Charles Leclerc. De Ferrari coureur die het seizoen zo sterk begon heeft 237 punten.

Op plaats drie staat Verstappen zijn stalgenoot: de Mexicaan Sergio Perez. Mede dankzij winst in de Grand Prix Singapore, vorige week, staat hij op 235 punten en lonkt de tweede plaats dus voor hem.

Max Verstappen: “Het is een geweldig circuit en de fans zijn heel gepassioneerd”

Alle Nederlandse racefans kijken uit naar deze wedstrijd en hopen hun Max weer wereldkampioen te zien worden. De Limburger zelf is ook verheugd in Suzuka te zijn: “Het is even van de kalender af geweest, maar het is een geweldige plek. Het is een geweldig circuit en de fans zijn heel gepassioneerd, op een goede manier gek. Ze verkleden zich helemaal voor deze grand prix. Die cultuur zorgt ervoor dat we er allemaal van houden om hier te zijn.”

Extra speciaal

Maar voor hem is het nog eens extra bijzonder. Vanwege dat debuut in 2014, dus. Maar niet alleen daarom. “Het is voor ons speciaal om hier te racen, vanwege onze relatie met Honda”, zegt hij, doelend op het feit dat Red Bull met motoren van het Japanse bedrijf rijdt. “Daarom zou het extra speciaal zijn als ik hier wereldkampioen kan worden. Het was al jammer dat we hier vorig jaar niet waren, toen we vol aan het strijden waren voor onze eerste wereldtitel. Daarom hoop ik extra op een goed weekend. We hebben een perfect weekend nodig om de titel te pakken.”

Wanneer is de Grand Prix Japan 2022

De Formule 1 Grand Prix van Japan 2022 wordt verreden op de Suzuka International Racing Course. De race op dit 5,8 kilometer lange circuit begint op zondag 9 oktober om 07:00 uur Nederlandse tijd. Je moet er dus vroeg uit om live te kijken naar deze race.

Volg al het nieuws rondom de Formule 1, de Grand Prix Japan en Max Verstappen vanaf de eerste startrij via het online sportnieuwsplatform Sporttribune.nl.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie