Momenteel jij en 79 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Halve finale Coppa Italia 2020: Inter Milan – Juventus en Napoli – Atalanta Bergamo

Halve finale Coppa Italia 2020: Inter Milan – Juventus en Napoli – Atalanta Bergamo

Een volle internationale voetbalweek begint dinsdagavond met een knaller van een wedstrijd. Inter Milan ontvangt in het eigen stadion Juventus. Inzet is de finale van de Copa Italia. Inter speelt thuis.  Volgende week gaat de club van Stefan de Vrij op bezoek bij Juventus. En daar rekent men op Cristiano Ronaldo en Mathijs de Ligt. Het Nederlands getinte Atalanta Bergamo treedt woensdag aan tegen SSC Napoli. Wie pakt de beste uitgangspositie voor de return en plaatst zich voor de eindstrijd van het Italiaanse bekertoernooi? 

Prestige

De wedstrijden tussen Inter en Juventus zijn onderdeel van een prestigestrijd die al jaren duurt. Deze Derby D’Italia is voor zowel Inter Milan als Juventus hét moment om te tonen wie de beste voetbalclub van Italië is. Twee weken geleden speelden beide ploegen in de Serie A nog tegen elkaar. Inter won met 2-0. Juventus zint dan ook op revanche. Coach Andrea Pirlo: “De honger in de groep om te bewijzen dat wij beter zijn dan we twee weken geleden lieten zien is groot.”

Bij Inter is de wil om te winnen natuurlijk ook aanwezig, maar coach Antonio Conte liet al meerdere malen doorschemeren dat de titel belangrijker is voor de club. Inter topspits Romelu Lukaku moet mogelijk één van beide duels tegen Juventus missen. Tegen hem loopt een onderzoek. Dit naar aanleiding van de ruzie met Zlatan Ibrahimovic in het bekerduel van vorige week tegen AC Milaan.

Napoli – Atalanta Bergamo

Atalanta Bergamo plaatste zich vorige week ten koste van Lazio Roma voor de halve eindstrijd. In een levendig duel vielen er vijf doelpunten, een rode kaart en werd er in de slotfase door Atalanta Bergamo nog een penalty gemist. De ploeg van Marten de Roon, Hans Hateboer en Sam Lammers bekerde desondanks wél door en neemt het woensdagavond in Napels op tegen SSC Napoli.

Voor coach Gian Garlo Gasperini is het bereiken van de finale een absoluut hoofddoel. Atalanta Bergamo snakt naar een prijs. De club won slechts één trofee in de clubgeschiedenis: de Coppa Italia in 1962/63.  Ook was het driemaal verliezend finalist in het Italiaanse bekertoernooi. De laatste keer was in het seizoen 2018 – 2019 toen Lazio Roma met 0-2 te sterk was voor de club uit Bergamo.

De returns van de halve finales in de Coppa Italia 2020 – 2021 vinden plaats op de dinsdag 9 februari (Juventus – Internazionale Milan) en woensdag 10 februari (Atalanta Bergamo – SSC Napoli).

Finale

Om de hoop levendig te houden dat er publiek aanwezig mag zijn bij de finale van deze uitgave van de Coppa Italia is de finale gepland voor 19 mei. Dat duel begint om 20:00 uur en wordt gespeeld in San Siro (Milaan), de thuishaven van Internazionale.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie