Momenteel jij en 177 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Halve finales EURO2020: Denemarken – Engeland

Halve finales EURO2020: Denemarken – Engeland

Woensdag 7 juli wordt tijdens Denemarken РEngeland beslist welk land zich plaatst voor de finale van EURO2020. Wordt het Denemarken, dat een hoge gunfactor heeft? Of weet Engeland zich in haar eigen hoofdstad Londen te plaatsen voor de eindstrijd, die eveneens op Wembley zal plaatsvinden? 

Voorspellingen Denemarken – Engeland

Veel voetbalexperts verwachten dat Engeland zich zal plaatsen voor de eindstrijd. Ook bij de bookmakers is het Engelse elftal favoriet. Maar hoe kijkt de lokale media naar deze halve eindstrijd?

DailyMail: “Denemarken is ieders tweede team geworden”

In de toonaangevende krant de DailyMail wordt uitgebreid ingegaan op het Deense elftal: ‘Denemarken is ieders tweede team geworden. Dit vanwege de buitengewone manier waarop ze samenwerkten na de hartstilstand van Christian Eriksen. Dat incident gebeurde tijdens hun openingswedstrijd tegen Finland. Maar onze coach Gareth Southgate weet dat ze naast de emotionele aantrekkingskracht ook een voetbaldreiging zullen vormen. Zeker in de halve finale van woensdag op Wembley’, zo staat te lezen in de (online) krant.

Het verhaal in de DailyMail gaat verder met een opmerkelijke statistiek: ‘De Denen hebben niet alleen 10 doelpunten gescoord in hun laatste drie wedstrijden, ze hebben ook veel spelers met ervaring in Europese topcompetities. En ze zijn in 1992 Europees kampioen geweest iets wat Engeland niet kan zeggen.’

Extrabladet: “Deens Vikingleger moet flink aan de bak”

In de grootste Deense sportkrant Extrabladet wordt ook vooruitgeblikt op de nu al historisch ontmoeting Denemarken – Engeland: ‘Nog √©√©n keer moet het Deense Vikingleger flink aan de bak.¬† De ploeg speelt woensdagavond de halve finale van het EK speelt tegen Engeland, waar voetbal echt ’thuiskomt’. Het wordt een strijd om een felbegeerde finaleplaats. En dat in en tegen een land dat meer en meer toeschouwers toelaat op Wembley. En dat ondanks de coronacampagne.’

De krant vervolgt: ‘Denemarken trekt naar het land waar Harry Kane en co. aanvankelijk speelden voor 20.000 toeschouwers en waar woensdagavond in totaal 60.000 fans worden toegelaten, wat overeenkomt met 75 procent van de totale capaciteit van Wembley. De Deense voetbalbond (DBU) heeft ‘slechts’ 5.000 tickets, die alleen kunnen worden verkocht aan Denen die in het Verenigd Koninkrijk wonen.’

Van der Vaart: “Denen niet kansloos in halve finale Denemarken – Engeland”

In de Nederlandse media wordt nauwelijks gerept over Denemarken – Engeland. Het duel Spanje – Itali√ę krijgt duidelijk meer aandacht, evenals de derde zege op rij van Max Verstappen en de ontwikkelingen in de Tour de France. In het sportzomerprogramma van de NOS zegt Rafael van der Vaart nog wel iets over de halve finale. Die hij als voormalig inwoner van Denemarken met speciale aandacht zal volgen: “De Denen hebben een hele goede trainer, Kasper Hjulmand, die is ook trainer geweest van FC Nordsj√¶lland. Dat noemde ik altijd klein-Barcelona, die speelden echt fantastisch voetbal. De Deense ploeg maakt zeker kans om de finale te halen, maar persoonlijk verwacht ik het meeste van Itali√ę. Dat is het leukste land om naar te kijken.”

Wanneer is Denemarken – Engeland?

De halve finale Denemarken – Engeland is op woensdag 7 juli en begint om 21:00 uur. Het decor van deze halve eindstrijd is het historische stadion van Wembley dat onlangs helemaal is opgeknapt.

Volg al het voetbalnieuws over EURO2020 en Denemarken – Engeland via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een ‚ā¨20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie