Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Voorbeschouwing: Halve finales Europa League

Voorbeschouwing: Halve finales Europa League

Als donderdagavond Feyenoord zijn jacht opent op een finaleplaats in de Conference League worden ook de halve finales in de Europa League gespeeld. West Ham United neemt het daarin op tegen Eintracht Frankfurt en Giovanni van Bronckhorst maakt de opstelling van Rangers FC in de andere halve eindstrijd tussen de Schotse formatie en RB Leipzig. Neem plaats op de Sporttribune en kom vast in de stemming voor de Halve finales Europa League 2021 – 2022.

Halve finales Europa League: de weg ernaartoe

Alle vier de ploegen waren aan het begin van dit Europa League seizoen outsiders voor een finaleplaats. De echte favorieten werden in de groepsfase of knock-outfase al uitgeschakeld. Denk hierbij aan topclubs als Napoli, Leicester City, Lazio Roma, Atalanta Bergamo, Borussia Dortmund en FC Barcelona.

West Ham United – Eintracht Frankfurt

West Ham United zat in de groepsfase onder meer bij Rapid Wien, die later in de Conference League onderuit gingen tegen Vitesse. Ook het Belgische KRC Genk zat bij West Ham in de poule. De Belgen haalden de knock-outfase niet.

Eintracht Frankfurt begon het seizoen in een poule met onder andere Olympiakos en Royal Antwerp FC. De Duitsers overwinterde simpel. En waren in de kwartfinales verantwoordelijk voor de grootste verrassing in dit toernooi: de uitschakeling van FC Barcelona.

RB Leipzig – Rangers FC

RB Leipzig stroomde na de winterstop in vanuit de Champions League en versloeg – voordat de oorlog in Oekraรฏne begon – het Russische Spartak Moskou. Tegenstander Rangers FC wist onder leiding van Giovanni van Bronckhorst ijzersterk te spelen. Tegen onder meer Dortmund en Sporting Braga werd gewonnen waardoor de Nederlandse trainer een mijlpaal bereikte met de Schotse ploeg.

Favorieten voor finaleplaats

Omdat geen van de vier clubs vooraf tot de topfavorieten behoorden, is het lastig om een topfavoriet aan te wijzen. Maar Eintracht Frankfurt heeft wel heel veel indruk gemaakt tegen Barcelona. Zij behoren volgens de experts dan ook tot de topfavorieten in deze halve eindstrijd.

Vanuit Nederlands oogpunt hopen we op een zege van Rangers FC in het tweeluik tegen RB Leipzig. Van Bronckhorst zal daarvoor in deze heenwedstrijd in Duitsland een stevige basis moeten leggen. Zodat de return in Schotland kansrijk wordt voor de Rangers.

Wanneer zijn de halve finales Europa League

De halve finales Europa League RB Leipzig – Rangers FC en West Ham United – Eintracht Frankfurt worden op donderdag 28 april gespeeld. De duels beginnen om 21:00 uur. Volg al het voetbalnieuws en de nieuwtjes rondom de halve finales van de Europa League vanaf de eerste rij. En bezoek dagelijks Sporttribune.nl. Zo mis je niks van de voetbalactie.

Speel nu bij BetCity en ontvang een โ‚ฌ20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust ยฉ Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie