Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Nederlandse Eredivisie: Heerenveen – Ajax

Nederlandse Eredivisie: Heerenveen – Ajax

Na het drieluik van het Nederlands elftal in jacht op kwalificatie voor het WK in Qatart komt koploper Ajax zondag weer in actie in de Eredivisie. De Amsterdammers spelen een uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. Wie wint er zondag en pakt drie punten? Of wordt het een gelijkspel? Heerenveen – Ajax is in ieder geval een mooi affiche in de 28e speelronde van de Nederlandse Eredivisie.

SC Heerenveen – Ajax Amsterdam

De wedstrijden tussen SC Heerenveen – Ajax Amsterdam zijn altijd leuk om te volgen, maar meestal is Ajax toch de winnaar. In oktober 2020 werd het maar liefst 5-1 voor de Amsterdammers tijdens het treffen in de Eredivisie. Begin maart deed Ajax het in Friesland ook al overtuigend. Het KNVB-bekerduel werd met 0-3 gewonnen.

Als we gaan zoeken naar winst van SC Heerenveen tegen Ajax, dan moeten we ruim tien jaar terug in analen. We komen uit in 2009. Toen Heerenveen met 0-1 wist te winnen van Ajax. Een zege in het eigen Abe Lenstra stadion is nog langer geleden. In 2008 versloegen de Friezen de ploeg uit onze hoofdstad met 1-0.

De laatste keer dat de Friezen een punt wisten te pakken tegen de voorlopige koploper, is in 2019. In een spectaculaire wedstrijd speelden beide ploegen met 4-4 gelijk in de Friese stad.

Erik ten Hag: “Ajax maakt extra krachten los bij SC Heerenveen”

Hoewel Ajax meestal wel weet te winnen van de Amsterdammer, kan Ajax-trainer Erik ten Hag zich goed herinneren dat de wedstrijden in Friesland vaak lastig waren. Soms duurde het lang voor de ban gebroken, soms lukte het SC Heerenveen om lang in de wedstrijd te blijven en soms leverde het duel in Heerenveen schorsringen en blessures op voor Ajax. Kortom: Heerenveen geeft de punten nooit kado. “Ajax maakt extra krachten los bij SC Heerenveen, dat een echte vechtersformatie kan zijn”, aldus Ten Hag in zijn voorbeschouwing op de wedstrijd van morgen.

Johnny Jansen: “Denk echt dat we kans maken”

Bij Omrop Fryslan laat ook SC Heerenveen trainer Johnny Jansen zijn licht schijnen over de komende wedstrijd in de Nederlandse Eredivisie. “Ik weet dat wij de underdog zullen zijn tegen Ajax, maar dat vind ik niet erg. Ik denk echt dat er mogelijkheden voor ons zijn zondag. Ajax is de beste ploeg van Nederland, maar er zullen altijd mogelijkheden zijn om te kunnen counteren. En dan onze slag te slaan.”

Jansen rekent daarbij onder meer op de Veermannetje, maar weet ook dat zijn complete elftal een topdag moet worden morgen: “We moeten het compact houden en vanuit daar druk op de bal krijgen. En zo de strijd aangaan met de tegenstander. Dat zullen we gewoon beter moeten doen als de vorige keer”,  besluit Jansen.

Siem De Jong: “Wedstrijd tegen Ajax belangrijk voor behalen play-offs”

Bij SC Heerenveen spelen momenteel twee spelers met een Ajax-verleden: Lasse Schone en Siem de Jong. De Jong vertelt aan Ajax-showtime dat de Friese formatie nog altijd vol voor de play-offs wil gaan. “Dat is wel het doel uiteindelijk, ja. We zijn iets te wisselvallig. We wisselen veel goede wedstrijden af met wedstrijden waarin we door de ondergrens zakken. Ook in wedstrijden zelf. Dan spelen we een goede eerste helft, waarna het in de tweede helft uit elkaar valt. We zijn daar veel mee bezig. Het is nog altijd mogelijk om de play-offs te halen. Wij gaan daar vol voor en daar is de volgende wedstrijd tegen Ajax wel heel belangrijk voor. Drie punten zondag is enorme bonus in die strijd.”

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie