Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

sc Heerenveen – FC Twente is de subtopper van Eredivisie speelronde 7

sc Heerenveen – FC Twente is de subtopper van Eredivisie speelronde 7

Het Abe Lenstra Stadion vormt zondagmiddag het decor voor de subtopper uit speelronde 7 van de Nederlandse Eredivisie. Het duel sc Heerenveen – FC Twente wordt dan gespeeld. Een wedstrijd tussen de huidige nummer vijf (Twente) en zes (Heerenveen). Sporttribune.nl blikt vooruit op dit duel in Friesland.

Statistieken sc Heerenveen – Twente

De wedstrijden tussen Heerenveen en Twente leverden in de laatste vijf onderlinge ontmoetingen twee overwinningen voor FC Twente op, één zege voor de Friezen en twee bloedeloze 0-0 eindstanden. Het kan dus alle kanten op als Heerenveen en Twente elkaar treffen.

De laatste keer dat beide clubs in het Abe Lenstra stadion tegenover elkaar stonden was op 26 september 2021. Het werd een doelpuntrijk duel met maar liefst vijf goals. Omdat sc Heerenveen er twee scoorde en Twente drie, gingen de Tukkers met drie punten naar huis.

Kees van Wonderen (trainer sc Heerenveen): “Aan de bak tegen Twente”

Sc Heerenveen verloor afgelopen weekend met 5-0 van Ajax en heeft dus wat recht te zetten. Trainer Kees van Wonderen: “We hoopten op een slechte dag van Ajax, maar dat was niet zo. Dat betekent dat we aan de bak moeten tegen FC Twente. Ik kijk naar de mogelijkheden, naar ontwikkeling en wil zoveel mogelijk uit een groep halen. Het belangrijkst is dat we stappen zetten in de wedstrijd tegen Twente.”

Ron Jans (trainer FC Twente): “Tegen Heerenveen goed en scherp zijn”

FC Twente trainer Ron Jansen zegt dat het rendement omhoog moet om wedstrijden te kunnen winnen. Hij verwacht dan ook dat er in Heerenveen beter met de kansen wordt opgesprongen dan afgelopen weekend toen er met 1-1 gelijkgespeeld werd tegen AZ. “Heerenveen heeft een boeiende ploeg. We moeten zondag tegen sc Heerenveen weer goed en scherp zijn. Als we de instelling laten zien zoals tegen PSV zijn we echt goed, maar ook op de training moeten we onze dingen doen. Het gaat uiteindelijk om de wedstrijden en ik vind dat er wel aardig wat tandjes bij moeten om bij Heerenveen een goed resultaat neer te zetten.”

Wanneer is sc Heerenveen – Twente

De Eredivisie subtopper sc Heerenveen – FC Twente wordt op zondagmiddag 18 september gespeeld en begint om 14:30 uur in het Abe Lenstra Stadion. Wie trekt er aan het langste eind? Of worden de punten aan het einde van dit duel netjes verdeeld?

Volg alles over de Nederlandse Eredivisie, de toppers- en subtoppers, maar ook de kelderkrakers vanaf de eerste rang via het online stadionstoeltje dat wij dagelijks voor jouw gereserveerd hebben op Sporttribune.nl. Zo mis je niks van de Nederlandse betaald voetbalcompetitie!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie