Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Heracles Almelo – Ajax Amsterdam in speelronde elf van Eredivisie

Heracles Almelo – Ajax Amsterdam in speelronde elf van Eredivisie

In de elfde speelronde nemen Heracles Almelo en Ajax het tegen elkaar op. Heracles kwam midweeks nog in de actie in de KNVB beker, waarin het met 1-3 won van de amateurs van ASWH. Ajax daarentegen genoot van een aantal ‘vrije dagen’. Sporttribune.nl blikt vooruit op de competitiewedstrijd Heracles Almelo – Ajax Amsterdam.

Statistieken Heracles Almelo – Ajax Amsterdam

De laatste vijf keer dat beide elftallen elkaar troffen in Almelo viel er maar liefst drie keer een zege te noteren voor de thuisploeg. Heracles Almelo – Ajax Amsterdam eindigde in augustus 2017 in 2-1, op 9 februari 2019 in 1-0 en dat was ook de uitslag van de wedstrijd die op 23 februari 2020 werd gespeeld. De laatste keer dat beide elftallen elkaar in Almelo troffen wist Ajax wél drie punten te pakken. De Amsterdammers wonnen met 0-2.

Huidige vorm Heracles Almelo

De ploeg uit Almelo won in de TOTO KNVB beker met 1-3 van de amateurs van ASWH, maar dat is geen echte graadmeter voor het huidige vormpeil. In de twee competitiewedstrijden voorafgaand aan dat bekerduel ging de ploeg van trainer Frank Wormuth onderuit. Het verloor bij PEC Zwolle (1-0) en moest ook in die andere Overijsselse derby het hoofd buigen. Go Ahead Eagles was in Deventer met 4-2 te sterk.

Huidige vorm Ajax Amsterdam

Ajax heeft een zwaar programma achter de rug, maar doorstond die periode glansrijk. Na de 0-1 thuisnederlaag tegen FC Utrecht werd eerst al SC Heerenveen opzij gezet: 0-2. Daarna volgden twee zeer overtuigende thuiszeges tegen twee sterke ploegen. Borussia Dortmund droop met 4-0 af, terwijl PSV zelfs vijf doelpunten moest slikken: 5-0 winst voor Ajax.

Blessures en schorsingen

Bij Heracles hopen ze dat middenvelder Kasper Jakobsen op tijd fit is. Hij kampt met een knieblessure. Ook Szoke staat nog onder behandeling van de medische staf. Hij is ziek.

Ajax mag na deze wedstrijd doelman André Onana weer opstellen in de Eredivisie, maar deze speelronde moeten ze het nog zonder hem doen. Hij is disciplinair geschorst. Maarten Stekelenburg is geblesseerd aan zijn heup en doet dus ook niet mee. Wellicht dat Sean Klaiber weer terugkeert in de wedstrijdselectie. Hij is zo goed als hersteld van zijn knieblessure.

Erik ten Hag: “Heracles heeft een fitte ploeg”

“Voor ons telt alleen Heracles, zoals wij altijd van wedstrijd naar wedstrijd kijken. De speelstijl van Heracles is on-Nederlands, met buitenlandse elementen. Je ziet een goede klik tussen trainer en spelers. Het is ook een fitte ploeg, die negentig minuten kan blijven gaan. Daar hebben ze succes mee. We zullen er dus weer vol voor moeten gaan.”

Wanneer is Heracles Almelo – Ajax Amsterdam

De Eredivisiewedstrijd Heracles Almelo – Ajax Amsterdam wordt op zaterdag 30 oktober gespeeld in het Erve Asito Stadion te Almelo. Het duel begint om 18:45 uur. Volg de favoriete voetbalclub en het actuele voetbalnieuws over Heracles Almelo, Ajax Amsterdam of de Nederlandse Eredivisie vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie